Guest bogdyy13 Posted July 2, 2014 Share Posted July 2, 2014 (edited) salut, am de facut in proiect pentru facultate, si nu stiu cum as putea modifica acest circuit pt a putea modifica amplitudinea semnalelor dreptunghiular si triunghiular. Daca imi puteti da niste sfaturi ar fi perfect.Multumesc anticipat! Edited July 2, 2014 by bogdyy13 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UDAR Posted July 2, 2014 Share Posted July 2, 2014 (edited) Amplitudinea semnalului dreptunghiular este dată de tensiunea ( tensiunile ) de alimentare și, presupunând că operaționalul din dreapta este ideal ( sau măcar ”rail-to-rail”), este egală cu aceasta ( acestea ) deci NU poate fi modificată direct. Sigur , se poate pune un divizor după. Amplitudinea semnalului triunghiular este determinată la rândul ei de amplitudinea semnalului dreptunghiular și este egală cu aceasta înmulțit cu raportul de divizare R6/(R6+R7) deci poate fi modificată din acest raport - punând , de exemplu , un potențiometru în locul lui R6 și R7 Schema ”standard” a acestui VCO este cu R2=R4 și R1 = 2*R5 . În acest caz se obține un triunghi simetric . Amplitudinea însă rămîne cea de mai sus independent de aceste condiții. EDIT Foarte important - cred că esențial. Frecvența depinde de amplitudinea semnalului triunghiular la restul valorilor constante. Edited July 2, 2014 by UDAR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts