Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

JVC RX-150BK problema


gaguady
 Share

Recommended Posts

Salutare tuturor. Am si eu un JVC RX-150BK, este in aplificator tuner, care foloseste un final STK4141II, la care nu imi porneste alimentrea pt amplificator. Pornirea se face print-un releu, care nu se alimenteaza. Am schimbat si STK-ul pt ca atunci cand cuplam releul, manual la una din iesiri aveam o tensiune de 35-36V. Acuma este schimbat dar tot nu porneste releul. Am si eu rugamintea daca are cineva schema acestui JVC pt nu o gasesc. Va multumesc anticipat.

Link to comment
Share on other sites

Ai schimbat STK-ul cu unul original sau din comerţ? Verifică dacă ai toate tensiunile corecte pe alimentările etajelor finale şi reţelele boostrap, nu ai nevoie de schema JVC, există pdf-ul Sanyo cu STK, seria 4101...4191, indiferent de terminaţia cu cifre romane (II, V, X). Dacă totul pare în regulă şi nu ai tensiune continuă la ieşirile lui, verifică zona protecţiei.

Link to comment
Share on other sites

...atunci cand cuplam releul, manual la una din iesiri aveam o tensiune de 35-36V....tot nu porneste releul...

Pai este normal sa nu porneasca acel releu, functia pe care o indeplineste prin intermediul circuitului de catre care este comandat este tocmai protejarea sarcinii de tensiuni continue, iar tu zici ca ai gasit exact asa, adica tensiune continua pe iesire, circuitul care monitorizeaza iesirea nu permite cuplarea releului, adica este un comportament normal.

 

Ceea ce trebuie tratat nu este efectul ( necuplarea acelui releu ) ci cauza, adica acea tensiune continua pe care ai gasit-o, zici ca ai schimbat STK-ul, daca totul e ok la el atunci iesirea nu ar trebui sa mai aiba tensiune continua decat poate cateva zeci de mV, daca tot gasesti mai mult atunci ori cel inlocuit nu-i bun ori ai alte probleme pe langa el. Daca iesirea STX-ului nu mai are tensiune continua atunci probabil circuitul de DC-Detect are ceva probleme, desi personal ma indoiesc sa fie aceasta ultima varianta...

Link to comment
Share on other sites

Dupa schimbarea STK-ului am verificat fiecare canal prin masurare si nu mai aveam nici o astfel de tensiune, in schimb releul nu se cupla. Problema a fost releul care avea bobina arsa, desi nu prezenta nici un fel de arsura sau intrerupere. Am schimbat releul si acuma functioneaza. Pana la urma dl. Marian, problema era din circuitul de protectie-dc, ceea ce ma bucura mult ca nu a mai trebuit sa cumpar alt STK. Oricum va multumesc mult de sfaturi. Bafta si spor la bani tuturor.

Link to comment
Share on other sites

Ăsta a fost primul radio digital pe care l-am cumpărat după '89. A avut evident STK-ul defect şi un circuit din partea de radio. Abia cînd l-am desfăcut după un an ca să-l curăţ ptr vînzare, am observat că picioarele de la cond din reţelele boostrap ale STK-ului erau împuşcate cîte unul, fără a afecta ceva. :rade:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines