Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

As 2020 -probleme pacanit - faza doi: punte

Guest scimitar
 Share

Recommended Posts

Guest scimitar

Buna ziua,

Am doua canale de as2020 facute din kit sau ceva de genul acum multi ani. Momentan totul reprezinta o gramda da fire.

Problema pe care o am acum la unul din canale este ca 

1. imi apare un pacanic ciudat. chiar si cu volomul dat la zero. tensiunea reglanta din r109 este de 530mv. 

post-180674-0-51518700-1403996738_thumb.pngpost-180674-0-25660700-1403996748_thumb.png

2. parca nu coboara asa bine  pe bass. (

post-180674-0-88920500-1403998374_thumb.png (bass max, inalte cam 50% reglat dupa osciloscop)

3. nu stiu la ce tensiunea sa il alimentez. Am o sursa care poate 5a si poate fi reglanta intre ~38-63v .Dealtfel pe toata gama asta de tensiunea se comporta lafel ca la pct 1.

Sursa de tensiunea nu baga zgomotul respectiv. M-am uitat cu osciloscopul pe ea si un zgomot de frecvanta mare cam de 50mv varf-varf

Ce as vrea sa fac pe viitor:

V1: bucla de reactie cu un opamp sau alte alternative. 

V2. sa pun cele doua canale in punte.

Daca stie cineva unde as putea gasi explicat cum functioneaza amplificatorul pentru a il putea intelege mai bine.

Multumesc!

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Guest scimitar

cred ca a fost copiat sau ceva. Schema de la 2020 seamana foarte mult cu ce am gasit pe cablaj. Am gasit o rezistenta care conducea si am schimbat-o. Acum nu imi creste tensiunea la 0.5v din r109 nici in ruptul capului.    Este ok daca sursa de semnal este legata in serie cu intrarea? 

Edited by scimitar

Păi, orice rez conduce, invers proporţional cu valoarea ei, iar dacă seamănă schema, nu înseamnă că e şi identică. Încearcă s-o scoţi cu creionul pe hîrtie, e un exerciţiu bun şi descoperi amănunte necunoscute.

N-am înţeles ce-i cu sursa de semnal.