Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Diferente sunet

Recommended Posts

Buna seara.

Acum cateva saptamani am achizitionat pentru casa, 1 boxa, http://www.discosystem.ro/ro/sisteme-de-sunet-boxe-pasive/5709-boxa-pasiva-dse-fpa102na.html

Pana acum am avut un sistem de calculator, Genius, 2.1, de 2 sateliti mici si subwoofer.

Pot sa spun ca la volum mediu se aude ok, sa zicem chiar bine.

Dar cum nu am alt amplificator momentan, am decis sa pun pe 1 iesire de satelit, de la sistemul de PC, boxa asta, sa vad cum suna.

Intr-adevar, se aude mult mai tare, fata de satelitii cei mici, dar calitatea sunetului scade destul de mult.

Amplificarea sistemului PC este cu Tda2030.

In cazul prezentat, de ce scade cand conectez boxa, calitatea sunetului, la un nivel simtitor..?

Adica se aude ok sistemul de PC, pana scot un satelit de-al lui, si conectez boxa aceasta.

Sa fie de vina amplificarea sistemului, intra in clipping, sau boxa nu e ok?

• Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

In primul rind ar fi trebuit sa precizezi ce intelegi tu prin lipsa calitatii - nestiind la ce te referi, pot doar sa-mi dau cu parerea in aceasta privinta, banuind ca incinta mai mare are o problema in redarea frecventelor medii (eventual si a frecventelor inalte). Celalalt aspect (ca se aude mai tare) este din cauza faptului ca incinta mai mare are un SPL superior incintelor de la sistemul Genius.

In acest caz exista probabilitatea ca incinta sa nu fie calculata dupa parametrii reali ai difuzorului de joase, constructia sa nu fie suficient de rigida si elementele componente sa vibreze, difuzoare de o calitate indoielnica sau filtrele din incinta neconforme cu banda de frecventa redata de difuzoare.