Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme Leach Amp 200w


Recommended Posts

Buna seara.

Am terminat de curand constructia unui modul, leach amp, de 200w, proiectul de aici 

http://www.pavouk.org/hw/leachamp/en_index.html#circuit_board

Folosind schema originala, cu finali MJ15003/15004.

Am printat cablajul versiunea 4.4. L-am realizat, dar la prima alimentare, in locul sigurantelor pe ramuri, am pus cate o rezistenta de 100R/5W.

Problema se manifesta astfel....rezistentele de pe alimentare se incing, in montaj totul rece.

Daca scot spre exemplu rezistenta de pe ramura pozitiva, se arde dioda 1N4007, D11.

Curentul de mers in gol nu il pot regla, ramane fix 210ma. Nu il pot tine pornit mai mult de 10 secunde, se incing destul de tare rezistentele.

Care ar putea fi problema?

 

P.S. L-am alimentat la 40VCC simetric.

Link to comment

Din greseala.

Din graba / oboseala,am uitat sa pun carnatul de diode, care se pune pe radiator....l-am pus...acum am 320ma curent de mers in gol.

Caderea de tensiune pe rezistentele de putere este....pe cea cu MJ15003 am 187mv, iar pe cea cu ML15004 am intre 47 si 69, variaza continuu pe cea de-a doua. Mj15004 se incinge destul de tare, pe cand 15003 sta rece.

Ce ar mai fi ?

Inca ceva. Rezistenta 27, cea de langa semireglabil era de 1k2, ei bine nu am modificat-o, si am pus semireglabil de 1k5. Folosesc doar 1 pereche de finali, T18-T19.

Link to comment

Pot sa spun ca vizual am verificat montajul....dar am uitat de superdioda. Oboseala isi spune cuvantul uneori...dar mi sa pus pata pe el... :sparge:  :41

La o prima inspectie, pe placa, nu am gasit scurt circuit ila nici unul din tranzistori. dar acum am sa-i scot pentru o verificare sigura. Alte idei?

Link to comment

Am demontat toti semiconductorii...i-am masurat...TOTI sunt in regula.

Ce sa mai fie?

Alte idei...?

De ce nu se regleaza biasul?

De ce se incinge MJ1004?

De ce pe caderile de tensiune sunt asa de mici, si pe cea din emitorul lui 15004, variaza intre 47mVcc si 69mVcc?

Edited by cristian_98
Link to comment

Ai verificat joncţiunile doar pe scala cu semnul ''diodă''? Verifică şi invers joncţiunile cît şi izolaţia între c-e, e-c pe cea mai mare scală a ohmmetrului.

Mai ai de verificat rezistenţele din circuit, chiar şi cablajul. Legăturile sînt făcute corect? Trz sînt poziţionaţi cu picioarele corect? Semireglabilul e bun? La valoarea de 1,5k îmi pare că e recuperat din aparatură japoneză din anii 80.

Link to comment

Sunt ok toti. Ce poate sa mai fie in neregula?

Rezistentele par sa fie ok.

Eu idei nu mai am....voi?

Apropo, masuratorile initiale le-am facut cu intrarea la masa. (daca e relevant)

Am gasit in neregula....R20, care era de 22K, am pus-o de 20K.

Edited by cristian_98
Link to comment

Sa fie tensiunea de alimentare prea mica? +/-40Vcc?

Masurasem o deriva la iesire de 11Vcc....

Am mai masurat....Q16 adica NJE15030, conduce intr-un sens, la testul C-E...era chiar asta cauza derivei si a toate alea?

L.E. M-am inselat...se pare.

Edited by cristian_98
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines