Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect TV -DAEWOO Model; DMQ 20D1 TXT


 Share

Recommended Posts

Buna ziua ,

Am in lucru acest TV DAEWOO Model ; DMQ 20D1TXT sasiu CP - 330 , si are sursa cu tranzistor Q801, si am gasit mai multi condesatori unflati si cum urmeaza ;C422; C416 ; C309 ; C 414 ;  C427 ; C328 capacitate redusa  R 422 arsa ; IC 301 crapat , si am ilocuit tot cele mentionate ,dar TV - ul nu fuctioneaza,si am masurat tensiunele de esire din sursa  ,pe C831  sunt 14,7v pe C 822 sunt 118,9v  , si pe un capat la L 708 118,9v , ar pe C823  0v  , si pe C812  4,96v ,si am schimbat si releul si fara rezultat. Mntionez ca la apasarea butonul de la retea ledul rosu se aprinde dar daca dau comanda pornire din telecomanda ledul rosu nu se stinge cum ar trebui sa intre in functiune TV - ul , daca scot bobina L708 din montaj si dau comanda ledul se stinge ,  si nu inteleg de ce nu trece tensiuna de 118.9v prin C823 spre C417 sau R409  pentru a porni B - orizontal ,am scos din montaj Q402 si ma pos un bec de 60w si nu se aprinde. Va rog frumos pe dvs cu mai multa experenta in domeniu sa ma ajutati ce sa verific sau sa schimb pana la rezolvare . 

Va multumesc .

Link to comment
Share on other sites

Bine inteles domnule Dan-cod, si scuze e bobina L807 si nu este intrerupa ,dar nu s-a dat de catre dvs un sfat unde sa verific sau sa inlocuesc piese care afecteaza tensiunea de plecare spre B -  orizontal din L807  prin C823  spre C 417 si R409 aceasta tensiune de 118,9v .

Link to comment
Share on other sites

Pai daca la un capat al bobinei este 118V inseamna ca est etensiune U1.Daca nu trece de bobina atunci e ceva traseu intrerupt.

Eu as pune bec pe primul filtraj inainte de L807 si daca becul se aprinde consider sursa ok.Atunci cxaut traeu intrerupt.Apropo in functionare la CP330 U1 trebuie sa fie 103V.

Link to comment
Share on other sites

Am montat becul in C822 si L 807 in montaj si am apasat butonul de la retea ledul rosu  si becul sa aprins si tensiunea pe C822 este de 106v ,apoi am scos L807 din montaj si am pornit TV- ul din telecomanda ledul rosu sa stins  , becul a ramas pe C822 si am masurtat earasi tensiunea si este la fel de 106v .Va informaz ca acest TV este la prima reparatie , nici clientul nu stie de ce sa defectat. !

Link to comment
Share on other sites

E clar atunci sursa este ok.Eu stiu de ce s-a defectat BVul si restul.Din cauza condului din pin 4 traf linii care si-a pierdut valoarea.

Acum daca U1 este ok si asta este trebuie verificate traseele sa nu fie intrerupte daca L807 e ok ,inainte de ea este tensiune si dupa ea nu e clar ca ceva acolo e intrerupt..Trebuie masurat acolo tot de la L807 pana la anodul diodei pirn care se alimenteaza traful de linii(la TVul asta nu este scurt intre U1 si colector linii din cauza ca traful de linii se alimenteaza pirntr-o dioda)

Link to comment
Share on other sites

Domnule Dan -cod am masurat si verificat cum sa zis de dvs si am ajuns la D 402 si verificato si am schimbato  si fara rezultat ,dar am dato jos din montaj si am masurat tensiunea pe C413 si este 109v .Mi se pare  ca  trafo de linii e defect dvs ce parere aveti sa schimb trafo linii???

Link to comment
Share on other sites

Buna ziua 

Am o mica rugaminte la dvs, imi este necesar sa inlocuesc I301 TDA3653B cu ce alt circuit se pote inlocui pe cel originaL de la acest TV de sus mentiomat ?

O zi buna.

Buna ziua 

Am o mica rugaminte la dvs, imi este necesar sa inlocuesc I301 TDA3653B cu ce alt circuit se pote inlocui pe cel original de la acest TV de sus mentiomat ?

O zi buna.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines