Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Motorola MTX838 programare in banda de amatori,seria Jedi.


Guest

Recommended Posts

Am aceasta statie de ceva vreme si am observat ca este excelenta la receptie(cu mult peste GP300)si as dori sa o pot programa si pe alte frecvente din banda de 2 metrii(repetoare).Problema este ca nu ma descurc ca organizarea softului la inceput,mie mi se pare destul de incalcita procedura;softul trebuie impartit pe doua dischete si eu nu stiu cum sa fac acest lucru.Am cautat pe internet fel de fel,dar nu am reusit sa o pot programa.Ca parte hardware am construit un rib HLN4008B si am incercat cu soft cps pentru mts2000,dar la citirea statiei apare ca model neacceptat...si atat.Rog pe cei cu experienta sa ajute cu un sfat,o idee poate foloseste si altora.

Edited by Guest
Link to comment
  • 3 weeks later...
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Practic pentru ca programul sa ruleze trebuie alocata o memorie extinsa de minim 4mb(in atasament) cand se incepe executarea lui.Desi am ceva literatura despre ms-dos ver.5 nu stapanesc suficient de bine sintaxa comenzilor, asa incat sa pot aloca cei 4mb necesari executarii programului.

Link to comment

Ar trebui sa aveti un fisier care se numeste himem.sys in directorul radacina,apoi editati cu notepad fisierul config.sys in care scrieti urmatoarea linie:

 

c:himem.sys

 

Functioneaza doar cu ms-dos, nu sub windows.

Multumesc mult pentru raspuns;fisierul himem.sys am incercat sa il modific dar nu stiam cum sa fac efectiv acest lucru.O sa mai incerc sa vedem ce pot face,inca o data multumesc de raspuns,toate bune.

Link to comment

Pai eu tot nu pricep ce se intampla acolo pe ecranul tau. Ne vorbesti despre MSDOS 5 iar pe ecran se vede Windows7, care nu mai are ioc de DOS adevarat, doar un simulacru. Trag nadejde ca mai ai pe undeva pe acasa un calculator vechi cu unitate de floppy (daca nu iti trimit eu gratis o placa de baza cu procesor Pentium 1) si un hard-disk IDE de vreo 2-3 GB. Pune pe el un DOS 6.22 adevarat, in directorul c:DOS. Dupa ce boot-eaza MSDOS - ul scrie asa:

 

EDIT autoexec.bat

in fisierul autoexec.bat trebuie sa ai urmatoarele:

 

@ECHO OFF

set path=c:DOS

C:dosSMARTDRV.EXE

 

Nu ai nevoie de nici o alta linie prezenta decat cele de mai sus. Dupa ce ai editat fisierul, il salvezi si inchizi editorul (Ctrl - Q daca bine imi aduc aminte)

Apoi scrii:

EDIT config.sys

 

in fisierul config.sys trebuie sa ai urmatoarele:

 

DEVICE=C:DOSHIMEM.SYS
DEVICEHIGH=C:DOSEMM386.EXE NOEMS
DOS=HIGH, UMB
FILES=25
BUFFERS=20
LASTDRIVE=G
STACKS=0,0
FCBS=1

 

Nu ai nevoie de nimic altceva in fisierul config.sys. Dupa ce l-ai editat, salveaza-l si inchide-l. Reporneste calculatorul. Softul de programare ar trebui sa mearga fara probleme. Daca chiar nu te descurci direct in DOS, poti instala un utilitar gen Dos Navigator sau Norton Commander pentru a neviga pe disc. Comanda "mouse" iti da si mouse (numai PS2 sau serial, nu USB !!!!) in utilitarele de mai sus.

 

Succes!

 

PS... nu ai cum sa editezi fisierul himem.sys, e binar, nu pricepi nimic din el.... :))

Edited by Guest
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines