Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare invertor Aquila AG-185


modoran
 Share

Recommended Posts

Am primit un invertor de sudura Aquila AC-185 la care a mai fost incercata repararea de "nea gogu vecinu' " la care am gasit lipituri imperfecte in circuitul de grila al IGBT-urilor (proprietarul a zis ca din cand in cand se oprea si trebuia sa-i dea doua palme), precum si 2 IGBT-uri arse (are 3 bucati in paralel pe fiecare ramura, in total 6 bucati).

 

IGBT-urile arse se afla fizic in mijloc si nu am gasit vaselina siliconica la nici unul din cele 6 (unul din ele avea surubul cu filetul dus), precum si o rezistenta de 50 ohmi / 10W (nu se cunoaste exact valoarea, e inseriata cu traful de retea ce alimenteaza partea de comanda).

 

Dupa eliminarea celor 2 IGBT-uri arse (celelalte 4 ramase sunt bune, le-am testat separat cu un montaj de test) aparatul scoate 50 V in gol (sau 60 V daca e ales modul de sudare in puncte), dar faca doar o scanteie mica si se opreste pe sudarea in puncte (e necesara repornirea), iar pe sudarea normala nu are amperaj (nu e necesara repornirea in acest mod, dar nu incalzeste nici macar o sarma in loc de electrozi - cred ca actioneaza protectia).

 

 

Siguranta termica de pe radiatorul diodelor de iesire nu are continuitate, inseamna ca este intrerupta sau e normal sa fie asa la rece ? Nu am schema aparatului, deci nu ma pot pronunta.

 

IGBT-urile sunt produse de Fairchild G40N60B3, cu ce se pot inlocui din modelele urmatoare ( o sa le inlocuiesc pe toate cele 6 bucati ) ?

 

IRGP4078DPBF -> http://www.irf.com/product-info/datasheets/data/irgp4078dpbf.pdf

IRG4PSC71UPbF -> http://www.tme.eu/ro/Document/715b357196f4eaff6e66c7c3ad3e4f25/irg4psc71upbf.pdf

IRG4PC60FPbF -> http://www.tme.eu/ro/Document/c9718fe0ad5c06d1bc72f3e1642d5025/irg4pc60fpbf.pdf

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines