Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transmisie Radio


Recommended Posts

Salut,

 

Vreau sa realizez un proiect personal care implica si o transmisie radio pe o distanta nu foarte mare si am gasit asta: http://www.robofun.ro/receptor_radio

http://www.robofun.ro/transmitator_radio . Poate sa imi spuna cineva ce fel de date pot sa transmit cu acestea? Daca voi dori sa achizitionez o pereche transmitator-receptor care sa mearga pe distanta mai mare, care ar fi limitarile legale de putere si frecventa, avand in vedere ca nu sunt un radioamator?

Va multumesc!

Link to comment
  • Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Acele module sunt f scump vandute. Cumperi acelasi lucu pe ebay la max 5 dolari perechea. Daca vrei calitate , la pretul lui Robofun ;), uite aici: https://www.linxtechnologies.com/en/products/modules/lr-rf-transmitter-receiver. O pereche costa cam 25 dolari la un distribuitor, dar trebuie sa mai dai cam 10 dolari pe o pereche de antene :(.Pentru mai multa informatie despre ce poti si cum transmite gratis, vezi pe google ISM Radio.

Link to comment

Nu este simplu sa costruti un emitator pentru transmisie video . pentru distanta asta trebuie cel putin 1W putere in antena la o frecventa aleasca de dv dar mai mare de canal 1 TV , parca era in jur de 50-60Mhz si mai mica decit ultimul canal parca pe la 860 Mhz . trebuie sa va uitati in standardul de Tv . si sa alegeti un loc gol sa nu perturbati pe careva sa va alegeti cu reclamatie. cautati un proiect din asta pe net. clasic se moduleaza AM. acum depinde si ce receptor puneti , in functie de asta puteti folosii un MF cum e la transmisia prin satelit. ar tebui sa va ajute un radioamator ca sunt ceva masuratori de facut . Sunt pe net niste carti cu proiecte de la radiamatori usa ,editate de ARRL.

dar poate sunt de vinzare module de emitator de TV pe net. Plus trebuie sa aveti antena buna acordata pe frecventa . atentie ca e cam ilegal . Cautati informatii la ministerul comunicatiilor care este legea.

Link to comment

Inteleg ca este destul de complicat sa transmit la distante atat de mari. Eu dispun de un modul wifly http://www.microchip.com/Developmenttools/ProductDetails.aspx?PartNO=RN-131-EK . Chiar daca nu acopera o distanta foarte mare cred ca e totusi posibil sa transmit video deoarece in datasheet scrie 900kbps pentru transmitere. Cum si acesta se bazeaza pe o transmisie seriala, voi putea sa transmit video doar cu o camera si acest modul, fara a mai avea nevoie de microcontroller?

Link to comment

De fapt la ce distanta vrei sa transmiti? Ca tot ne invartim in jurul cozii.

 

Poate acele monitoare video pentru bebelusi ar fi o solutie simpla de implementat si legala totodata?

 

Eu cred ca va fi foarte dificil cu modului WiFi de la Microchip; dar as vrea sa ma insel  :limb: .

 

Altfel, vezi aici (nu stiu cat costa): http://www.avalonrf.com/products/fm-transmitters/tx500-tx600.php sau  http://www.ebay.com/itm/5-8GHz-ISM-4-Channels-Wireless-AV-Audio-Video-Sender-Transmitter-Receiver-/170982066241?pt=US_Audio_Video_Transmitters&hash=item27cf534841 (asta este ISM)

 

PS: Cei de la LinxTechnologies au module de pana la 300kpbs (ca tot nu gaseai peste 10kbps).

Link to comment

Ceea ce vreau eu de fapt e sa fac un robot controlat wireless, care transmita catre laptop anumite informatii de la senzori si sa aibe si o camera. Ideea era sa folosesc acele module wifly sau RF ca sa invat ceva nou, de exemplu cum se transmit date din controller catre laptop prin acele module. Cum nu prea stiu multe despre comunicarea seriala, m.am gandit ca e timpul sa invat cate ceva si despre asta. Cam asta ar fi scopul proiectului.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines