Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparam masura condesatoare smd


BKT_Rafael
 Share

Recommended Posts

...am si eu unul...merge dar nu e vreo scula ..professionala.Ce are interesant e chestia ca poate masura diode zenner pana pe la 23v si arata valoarea acestora.Pt masurarea in montaj a componentelor  nu l_as recomanda,e bun pt sortare sau cand piesele sunt dezlipite de pe placa. 20€ nu e mult pt ce stie sa faca,costa cat 3 pakete de tzigari... :d

Un RLC meter bun sare de 350€,restul sub pretzul asta sunt facaturi ,practic ori iei unul ok  ori unul ieftin.In jur de 100€ nu gasesti nimic mai bun decat penseta asta,iar de construit...dureaza si costa poate mai mult.Daca totusi vrei sa construiesti ceva ok e super multi testerul ala de la nemtzi de pe microkontroller.net ,e si aici pe forum si chiar e ceva bun,l_am facut si eu si sunt super multzumit de el.

Link to comment
Share on other sites

In legatura cu penseta pt smd....pt a masura condensatoare  lungimea cablurilor de masura trebuie sa fie sub 20cm.O penseta din aia cu cablu de 1m am cumparat si eu dar a trebuit sa o modific altfel masoara aiurea.Practic am folosit doar partea de penseta.

Link to comment
Share on other sites

mizeria de pe okazii, e chiar .... mizerie... noi avem la fabrica, un tweezer cu ecran grafic nu alfanumeric ca rahatul de pe okazii, si iti spun sincer .... costa cam 850-900E insa lucreaza excelent... suntem multumiti de ele si isi fac toti banii :d

Link to comment
Share on other sites

Mda.... se pare ca pe acest forum sunt foarte multi 'specialisti' unde pretul conteaza.

Daca fac o medie a opiniilor prezentate se poare ca nu este bun de nimic pentru ca este ieftin.

 

Parerea mea este ca merita sa-l cumperi daca lucrezi mult cu smd. Daca nu si daca ai deja un multimetru atunci ai nevoie doar de o penseta.

Link to comment
Share on other sites

Guest cata82

Daca vrei un aparat de masura multifunctional-supermultitester adica iti masoara 90% din componentele electronice (condensatori orice tip, rezistori, diode, tiristori, triace, quarturi, etc) ia legatura cu colegul TAXDORU - DORU STANA, il gasesti la sectiunea vanzari, pretul este super-120ron iar calitatea si finisajul sunt "jos palaria".

Cat despre formatul SMD s-au inventat lupe cu montare pe cap, lupe cu iluminare, la ce Dumnezeu sa mai ai nevoie de pensa ?!?!?!?!

Edited by cata82
Link to comment
Share on other sites

Guest poiu00

Ce fel de microscop ai dan_cod, si de unde ?

Iar comentariile de genul a mea e mai lunga si bentley bate mercedes adica dai de 10 ori suma in discutie dar iei calitate, pot fi sterse pls.

Iar cei care le fac poate se abtin, daca nu au nimic de spus la subiect.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines