Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

WHIRLPOOL AWO/D 53135


Guest nyflorin
 Share

Recommended Posts

Guest nyflorin

Probleme in faza finala de stoarcere. Nu urca in turatie.

Ma poate ajuta cineva cu un manual service sau alte indrumari?

Multumesc

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...

User  alexutu scriai ca s-a rezolvat problema , cu toate sfaturile primite (0).

Aceasta problema apare cand eliminarea apei nu se face  corespunzator.Trebuie verificat traseul de eliminare a apei prin demontare: furtun cuva-pompa (am gasit batistute ,ciorapei , dop cu scame de lana sau diverse materiale textile,nasturi, jucarii mici ,etc ) , pompa , furtun de eliminare (de multe ori i-l scot de unde este cuplat si i-l las sa se scurga in cada pentru a fii vizibil debitul de eliminare) . Deasemenea verificat furtunasul care vine la presostat sa nu fie ros ,gaurit sau crapat.

Daca toate acestea sunt in regula se verifica presostatul si placa electronica (contacte ,cablaj ,condesatori,relee ,etc )

Link to comment
Share on other sites

Masina are mai multe turatii pentru stoarcere?Ai posibilitatea de a selecta o anumita turatie?

 

............................................................).

Aceasta problema apare cand eliminarea apei nu se face  corespunzator.Trebuie verificat traseul de eliminare a apei prin demontare: furtun cuva-pompa (am gasit batistute ,ciorapei , dop cu scame de lana sau diverse materiale textile,nasturi, jucarii mici ,etc ) , pompa , furtun de eliminare (de multe ori i-l scot de unde este cuplat si i-l las sa se scurga in cada pentru a fii vizibil debitul de eliminare) ..............................................................................................................

Daca toate acestea sunt in regula se verifica presostatul si placa electronica (contacte ,cablaj ,condesatori,relee ,etc )

 

@nyflorin nu pomeneste nimic de evacuarea problematica a apei.Din ce spune ,presupun ca masina functioneaza normal,in sensul ca masina parcurge fara probleme ciclul de spalare.Problema e ca masina nu face stoarcerea.Parerea mea e ca programatorul ar putea fi cu probleme.Apoi nu spune nimic despre starea rulmentilor de la cuva si motor.Presupun ca sint in regula.

Nicusor,masina nu porneste fara apa.Asta e rolul presostatului, de a confirma atit prezenta apei cit si lipsa apei in masina.Sa presupunem ca ,accidental, furtunul de evacuare se sparge,sau se desprinde de la masina.In momentul cind nivelul apei din masina scade,masina se va opri si va incerca sa readuca nivelul apei la cel normal,luind apa.Cind ciclul de spalare este parcurs,masina va evacua apa si va trece la programul de stoarcere.Daca apa nu este evacuata, masina nu va face stoarcerea,pina cind presostatul nu va confirma absenta apei in cuva.

Asteptam vesti de la autorul topicului.Nu ar fi rau daca ne-ar da mai multe amanunte despre simptomele pe care le prezinta masina.

Link to comment
Share on other sites

I-mi cer scuze.Abia acum am observat ca topicul a fost reanimat de @alexutzu.Oricum, ce am scris este valabil si pentru @alexutzu,tinind cont ca defectul este identic ,ca si cel reclamat de catre @nyflorin,care nu a mai dat nici un semn de viata.Probabil ca a dus masina la un service.

 

@alexutz,poti veni cu detalii suplimentare? De cind ai postat a trecut o luna de zile.Intimplator am recitit topicul si am vazut postarea ta.Daca ai rezolvat problema,poti sa ne spui si noua,ce a fost defect?

Link to comment
Share on other sites

aceasta problema am avut-o si eu la acelasi model,nu facea centrifugarea,in rest totul ok.

am apelat la specialisti care au venit acasa si au schimbat cureau motorului si au sters erorile din memorie unde cica apareau fluctuatii pe motor.

la schimbarea sensului la turatie mica la spalare se si auzea un zgomot ca de rulment uzat dar s-a dovedit a fi cureaua care patina.

referitor la memorie cer este ca s-au conectat la laptop cu programul SAM parca si i-au rescris sau modificat erorile din memorie.

nu ma pricep la masini de spalat ,va spun ce am vazut si ce raspuns am primit la intrebarile mele.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest tintareco

Salut tuturor,am probleme cu o masina de spalat awod 53105 si anume: desi este alimentata nu i se ilumineaza nici un led indicator,pe placa electronica defect R 020 = 22ohmi,inductorul L 003 si U 002 = LNK304PN (de profesie sint electronist);bun,le-am inlocuit,toate piesele verificate,bune,am pus masina sub tensiune iar tot ce am inlocuit sau defectat.Rugamintea mea este,daca cunoaste cineva cauza acestei defectiuni,sa ma ajute si pe mine deoarece,cum am afirmat mai sus,am verificat si nu am gasit nimic.Mii de multumiri celui care ma poate ajuta.

Link to comment
Share on other sites

cineva spunea ca rezistenta trebuie sa fie de cel putin 1 watt adica 22 ohm/2w

kit de reparatii:

http://allegro.pl/zestaw-naprawczy-whirlpool-electrolux-lnk304pn-i4590318286.html?bi_s=archiwum_allegro&bi_m=Offers&bi_c=Product&bi_term=RTV+i+AGD-10_AGD+wolnostoj%C4%85ce-67413_Suszarki+do+ubra%C5%84-67484

verificatii si cei 2 conzi electrolitici,condul de 470 pico(disc) si diodele.

succes.

dar foarte important ca rez sa fie de 1-2 w

Edited by bobo
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

re sall,  am desfacut-o si am curatat presostatul. am suflat pe furtunul de la el, a mers vreo luna, dupa care iar nu a mai intrat in centrifugare, i-am dat un program de temperatura max 95 grade , dupa cate am spalat de vreo 3 ori si a mers,acu oi mai vedea ce si cum, e ciudat oricum,

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines