Guest Nasvasile Vasilica Posted June 17, 2014 Share Posted June 17, 2014 Buna ziua, Am 7 proiectoare cu senzori de miscare, marca total green, de 150 W legati in paralel si alimentati pe doua ramuri, impartiti 2 si 5. Problemele mele sunt urmatoarele: - pentru ultimul proiector am legat suplimentar un al doilea senzor, conectarea fiind identica primului senzor, problema este ca proiectorul se aprinde doar daca la acesta este legat un singur senzor; - pentru cele 7 perechi (proiector+senzor) instalate am inseriat un proiector tot de 150W, martor pentru semnalizarea functionarii, problema apare dupa conectarea proiectorului martor, primul proiector, nu cel de la prima problema, ramanand aprins concomitent cu proiectorul martor. Mentionez ca eliminarea proiectorului martor din circuit si punerea in scurt a alimentarii conduce la o functionare optima si independenta a fiecarei perechi poiector+senzor. Intrebari: Legarea celui de-al doilea senzor la ultimul proiector trebuie realizata intr-o alta schema? Conectarea proiectorului martor trebuie suplimentata cu ceva? Care sunt rezolvarile la problemele prezentate? Va multumesc anticipat pentru ajutor! Link to comment
rimache Posted June 17, 2014 Share Posted June 17, 2014 Pune o schema. Eu am inteles asa: Ai inseriat un proiector martor cu sapte proiectoare legate paralel care sunt legate serie fiecare cu cate un senzor. Corect? Link to comment
Guest Nasvasile Vasilica Posted June 18, 2014 Share Posted June 18, 2014 pentru Rimache Corect. Link to comment
ciupacabra Posted June 18, 2014 Share Posted June 18, 2014 ai inseriat un proiector !? la ce tensiune lucreaza proiectoarele ? proiector martor ? martor la ce ? ca se aprind ? pai nu le vezi pe cele 7 ? al doilea senzor suplimentar,pe cate fire lucreaza ? Link to comment
Guest Nasvasile Vasilica Posted June 18, 2014 Share Posted June 18, 2014 Cele 7 proiectoare nu sunt vizibile din casa iar proiectorul martor a fost pozitionat astfel incat sa fie vizibil din casa. Toate proiectoarele sunt legate la reteau monofazata cu tensiunea de 220V. Al doilea senzor este tot cu trei fire. Link to comment
myshyk Posted June 19, 2014 Share Posted June 19, 2014 Proiectoarele nu se "inseriaza", se leaga in paralel, asta daca elementul de comanda din senzor, permite.Daca nu, senzorul comanda un releu. Link to comment
ciupacabra Posted June 19, 2014 Share Posted June 19, 2014 pai da ,asta nu intelegeam nici eu ,cum sa "inserieze" proiectoarele.... deci proiectorul "martor" trebuie legat in parallel,ca si celelalte... senzorul suplimentar trebuie legat "fir la fir" cu senzorul "baza".. Link to comment
Guest Nasvasile Vasilica Posted June 19, 2014 Share Posted June 19, 2014 Multumesc pentru ajutor. Poate voi reusi cu ajutorul vostru sa-i dau de cap. Link to comment
H Robert Posted June 19, 2014 Share Posted June 19, 2014 Ideea este ca nu intelegem pe ce principiu ai mers o schema cat de amarata o fi ar fi de mare ajutor. Link to comment
Recommended Posts