Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme mixer dynacord 1000 cu putere


Guest Stefanut de la Buzau
 Share

Recommended Posts

Guest Stefanut de la Buzau

Buna ! am si eu un mixer cu putere dynacord 1000 si am descoperit o problema : miroase a ars,are un bazait care se aude doar in mixer si atunci cand inregistrez o melodie dar are o frecventa mica si nu se aude cand canti si m-am pus cu barbia pe el si m-a piscat apoi am atins si cu urechea la fel si am deconectat cablu de curent si nu m-a mai piscat,,deci pierde si curent ...pareri?? ultima data l-am folosit de am pus muzica de pe laptop

Link to comment
Share on other sites

Guest Stefanut de la Buzau

nu stiu daca e defect el merge perfect doar cred ca l-am incins pentru ca nu merge in regimul lui de 4 ohmi am 2 boxe de 300w/buc si sunt prea mici si se forteaza cred dar o sa ma duc la un electronist pentru ca nu ar trebui sa piste.ms de raspuns mai astept si alte pareri

Link to comment
Share on other sites

Greu de reparat sculele Dynacord de tipul mixerelor cu amplificare, sînt lucrate infect, practic sînt de ''unică folosinţă''. Ăsta e ceva mai aerisit. Caută pe cineva experimentat, altfel îl arunci.

Link to comment
Share on other sites

Stefan, de piscat te-a piscat pentru ca nu folosesti priza cu impamintare.

 

O reparatie ca la carte, te costa 200 euro cu tot cu schimbarea tuturor finalilor si a prefinalilor si a superdiodelor.

 

 

 

http://www.elforum.info/topic/63486-upgrade-finali-si-testare-dynacord-powermate1000-model-vechi/?hl=powermate

 

http://www.elforum.info/topic/46330-amplificator-de-firma/?p=451863

Link to comment
Share on other sites

Guest Stefanut de la Buzau

bine va multumesc el merge pe toate canalele doar ca pe partea cu transformatorul miroase a incins,,,,o sa ma duc la un meserias

Link to comment
Share on other sites

O reparatie profi, ca la carte, a unui amplificator care a fost incins  pina miroase, se face schimbind TOTI finalii, prefinalii si trz din superdioda pe ambele canale, acestia au avut de suferit datotita incalzirii excesive in cicluri repetate, mai ales ca acele radiatoare sint cam subdimensionate pentru cei 8 finali per canal, sint niste simple table de aluminiu de 4-5mm grosime, iar ventilatia destul de anemica, de aia toate powermate-urile scot aer fierbinte cam la orice putere peste 200W/canal.

 

Ca schimbi 1-2 finali pe acolo (in cazul in care etajul final ar fi fost ars) ca 6-7 au scapat, se numeste cirpangeala, sa iau banii omului pe reparatie.

 

Nu cred ca un muzicant doreste cirpangeala, sa-i fie frica cind ii este lumea mai draga ca-l poate lasa aparatul...

 

Parerea mea, mai departe nu este treaba mea.

 

Succes cu scula.

Link to comment
Share on other sites

... abureli! Omul intreaba de ce-l pisca cind il atinge si de ce miroase a ars pe linga transformator! Pentru asta nu trebuie inlocuiti finalii. Se pare ca ii ajunge puterea oferita de finalul original si nu vrea sa transforme amplificatorul intr-un superamplificatorABclassLeco. Tinind cont de pericolul existentei vreunei dezizolari sau orice altceva poate aduce faza retelei la carcasa aparatului cit si de faptul ca din discutie se vede ca baiatul nu se pricepe si ca daca ar actiona ar putea aduce mai multe stricaciuni care ar duce la o reparatie costisitoare dupa aceea, i-am recomandat sa apeleze la ajutorul unui depanator serios care stie ce e de facut.

Link to comment
Share on other sites

Guest Stefanut de la Buzau

asa este eu nu ma pricep ..si ai dreptate remus imi ajunge cat scoate...si nu cred ca trebuie sa schimb tot la el cum spune domnul de mai sus ..daca se poate face ceva o sa vad si o sa va anunt ce problema a avut...!cu stima

Link to comment
Share on other sites

Remus, eu m-am referit cum trebuie facuta o reparatie ca la carte.

 

Nu vreau sa ma contrazic cu nimeni, am expus parerea asta prin prisma a ce a spus aici:

 

nu stiu daca e defect el merge perfect doar cred ca l-am incins pentru ca nu merge in regimul lui de 4 ohmi am 2 boxe de 300w/buc si sunt prea mici si se forteaza cred dar o sa ma duc la un electronist pentru ca nu ar trebui sa piste.ms de raspuns mai astept si alte pareri

  L-am incins se cam refera la amplificator, unde finalii sint cei care se inging, iar nu merge in regimul lui de 4 ohm, ar putea fi exact situatia pe care o descriu mai jos eu neavind nici o vina pentru o exprimare nu chiar exacta a problemei amplifului:

 

Am intilnit amplificator la reparat (un EV Q44), identic cu ce are acest powermate in interior, la care am gasit pe unul din canale 2 rezistente duble de 0,22 ohm cu cite o ramura intrerupta, una pe finalii  PNP si una pe finalii NPN, desi etajul final functiona, canalul cu probleme intra in limitare mult mai devreme decit celalalt canal care functiona perfect.

 

Mi-a papat ceva timp pina sa ma gindesc sa masor si acele rezistente din emitoare, rezistente care SE INTRERUP NUMAI CIND TRANZISTORUL CORESPUNZATOR rezistentei respective intra in scurt, sint asa zisele rezistente flame proof de wattaj.

 

Insa in masuratoarea "pe placa" bratul de tranzistori arata ok, mai ales ca amplificatorul functiona...

 

Beleaua a fost ca le-am inlocuit cu alte rezistente noi de aceeasi valoare (singurele piese schimbate, pentru ca amplificatorul functiona pe ambele canale), in test a rezistat sub 1 min, si etajul a crapat, desi initial ERA FUNCTIONAL.

 

Raspunsul problemei l-am aflat cind am dat afara finalii.

 

Erau in scurtcircuit exact finalii care intrerupsesera acele 2 rezistente, anterior, desi repet dupa inlocuirea rezistentelor intrerupte, amplificatorul functiona pe ambele canale.

 

Fenomen UFO, nu?

 

 

Stergindu-i de praf si uitindu-ma atent inainte sa-i arunc, tranzistorii aia 2 se vedeau clar ca au o culoare mai albastrui-maronie inchisa per toata capsula ceea ce m-a determinat sa cred ca acei 2 tranzistori s-au incins mai tare decit ceilalti.

 

Sa fi fost mai prost strinsi pe radiator?

 

Posibil...

 

Sa fi avut strapungeri secundare care ii aducea in saturatie inaintea celorlalti finali, de tot curentul de iesire a trecut prin ei, intrerupind si rezistentele din emitoare, corespunzatoare lor?

 

Posibil...

 

Sa fi avut factorul de amplificare beta mai mare decit ceilalti, ei "suportind" cele mai mari virfuri de curent?

 

Posibil, desi inclin spre versiunea cu strinsi insuficient (slabit) contactul termic cu radiatorul...

 

Tocmai de aceea, cind fac o reparatie schimb tot de la A la Z.

 

Daca proprietarul vrea sa schimb doar ce este ars, refuz reparatia sau ii explic ce si cum, fara sa fac teste dummy load, ii dau drumul, cinta, pleaca cu el, pe raspunderea lui.

 

Asta in special cind este vb despre amplificatoare cu cel putin 2-3 ani de functionare.

 

Nu prea am inteles "aluzia" cu  superamplificatorABclassLeco, dar consider ca nu ai vrut sa insinuezi ceva sau sa faci o remarca anume...

Link to comment
Share on other sites

Guest Stefanut de la Buzau

cred ca ai dreptate djleco e ceva anormal la el ca atunci cand vreau sa mearga in regim normal adica 0 db intra si in protectie cel mai bine il dau asa cum e si sa se spele pe cap altul care l-o lua

Edited by Stefanut de la Buzau
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines