Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare sursa tv daewo lcd


 Share

Recommended Posts

Buna ziua stimati colegi.Rog pe cei cu experienta sa ma ajute in limita timpului disponibil in depanarea sursei FEL3237UA,a tv-ului Daewo DLP-32C3B.Sursa este cu STW20NM60.Dupa masuratori am gasit 5v care exista in rest nu am nici o tensiune. Pe schema sursei sunt trecute numai tensiunile de iesire.Va multumesc!!

Link to comment
Share on other sites

Da asta este schema ,releul cupleaza odata la pornire apoi ledul de stand-by clipeste incontinu din verde in rosu.La oprirea tv-ului iar cupleaza si apoi se opreste tot.Nu am tensiune deloc pe condensatorul de C23 (pe schema mijloc sus) lipsesc tensiunile de 24v,29v si12v.

Edited by doban
Link to comment
Share on other sites

Pe C21 ai ceva? Se pare ca sunt 2 surse una mare si una mica. Tie iti merge doar sursa de stand by daca zici ca ai doar 5V. Daca nu ai nici o tensiune pe C21 ar putea fi integratul IC1 defect. Verifica deasemenea si Q1,D1 si RTA1.

Edited by t_alex92
Link to comment
Share on other sites

Am strapat domnule dan cod si a pornit sursa,au aparut toate tensiunile care lipseau

deci sursa e buna ...dar nu primea comanda on de la placa de baza...sau poate chiar pe partea de on/off e ceva defect!verificati rel1 ,Q4 si piesele inconjuratoare ...si daca sunt bune ,defectul e undeva pe placa de baza!

Link to comment
Share on other sites

Buna ziua,cum am promis ,am revenit cu rezultate.Defectul gasit a fost condensatorul C30 din schema postata de domnul miticamy.Pe schema este trecut de 2200mf in realitate pe placa este de 220mf.Este gresit pe schema.Deci condensatorul masurat cu ESR metrul in loc de 0.6 am gasit ESR de 5.2,iar masurat cu capacimetrul in loc de 220mf am gasit 14.5mf.condensatorul defect este de marca G-LUXON la 105 grade .Dupa schimbare tv-ul functioneaza normal.Multumesc mult pentru ajutorul acordat.Cu stima.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines