Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Samsung model WS 32Z308P


Recommended Posts

Sanatate permanenta.Am acest tv din tintlu cu urmatoarea problema.POrnea aleator dupa multe incercari de a porni dupa care functiona fara probleme.Aceasta perioada de a incerca sa porneasca a devenit tot mai lunga pana in momentul cand nu a mai pornit deloc(pana aici sunt spusele propietarului).Amschimbat electroliticii din primar si secundar,am masurat tot ce tine de diode,rezistente si sigurante in sursa primara si totul este ok dar,la alimentare sursa refuza sa porneasca.In afara de schema pe care nu o detin si v-o cer,va mai cer si eventuale pareri asupra defectului.multumesc

Link to comment
Share on other sites

codul  postat  este  incomplet .  conteaza  extrem  de  mult  ceea  ce  este  scris  dupa  p .  anyway ,  acest  tvc  s-a  construit   de  catre  firma  samsung  pe  2  sasie  mari  si  late , dupa  cum  urmeaza ...

1--  s62a

2--  s63b 

Probabil ca asa ar trebui sa fie insa doar atat scrie (se mai cunoaste scisul) pe eticheta de pe spatele tv-ului (eticheta partial distrusa).Tind sa va spun ca sasiul este compus din 3 parti (sursa,linii+cadre si placa logica).Pe modulul  de sursa este scris CORE & OZ POWER 2005.04.12 CT-32Z30HD AA41-01120D,pe modul 2 scrie CORE &OZ DEFLEXION AA41-01121C 2005.04.08 Iar pe modul3 scrie MAIN AA41-01116C 2005.05.06 . Nu stiu cu care din sasiele relatate de dvs se potriveste.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

salutare!

 

am pe masa mastodontul asta cu urmatorul simptom:

la alimentarea la retea , se aude signalul samsung , apoi aclanseaza reeleul si pleaca normal (imagine si sunet normale)

dupa 2 secunde se opreste complet , ca dupa alte 2 secunde sa reporneasca normal , si tot asa...

am schimbat conzii in primar sursa (C808 , C811, CS804 , CS809 ) , fara nici un rezultat.

de pe un forum polonez parca , am inteles ca defectul poate fi dat si de VIPER12A.

stie cineva mai multe despre asta ?

multumesc.

Link to comment
Share on other sites

pana la urma am mentinut fortat sursa in ON , si acum dispare numai sunetul (concomitent cu dezaclansarea releului , care de fapt este pus pe demagnetizare) , iar imaginea cu 1 secunda intarziere , zgomotul caracteristic al functionarii BV ramanand..

tensiunile furnizate de sursa sunt putin mai mici decat in schema : de ex: 142 volti este 135 volti

tensiunile de 5 volti si 3,3 volti , sunt ok

Edited by mercenarx
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines