Foryn Posted June 11, 2014 Share Posted June 11, 2014 (edited) Salut, am cumparat acum cateva zile aceasta placa de baza si un procesor amd A8-6600K. La placa de baza am o mufa cu 8 pini la alimentarea de la procesor, iar de la sursa nu am decat o mufa cu 4 pini. Trebuie neparat conectata mufa cu 8 pini la alimentare?, deocamdata am mufa acea cu 4 pini merge sistemu, dar in programu acela everest ce iti arata tot ce ai in pc. imi arata la procesor 2x 3.900Mhz si el este normal x4 se poate din aceasta cauza sa imi arate x2 pentru ca nu am acea mufa conectata cu 8 pini?. Asa am eu mufa de la sursa si asa este mufa pe placa. Astept parerile dvs. Edited June 11, 2014 by Foryn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuki Posted June 14, 2014 Share Posted June 14, 2014 Mai jos in Everest ai detalii pentru toate 4 core-uri, deci functioneaza toate. Verifica si cu CPU-Z, ca sa nu ai dubii. Mufa de 4 pini este de ajuns, cu toate ca e recomandat sa folosesti 8 pini, mai ales la procesoare peste 90w. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foryn Posted June 14, 2014 Author Share Posted June 14, 2014 Deci din cauza consumului se recomanda cei 8 pini, am instalat si cpu-z si arata Cores 4 si Threades 4. Am sa cumpar o mufa eps de la 4 la 8 pini ca se gasesc, banuiesc ca nu o sa am probleme cu sursa nici cu firele de la ea, sursa este AOpen AO400-12AHNF. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuki Posted June 15, 2014 Share Posted June 15, 2014 Depinde cit de veche este sursa, mai bine iei una mai noua care are din fabricatie mufa cu 8 pini sursele vechi aveau pe raili-ul de 5v amperaj mai mare, si pe 12v mai mic, acum se cere amperaj mare pe 12v de aceea e prevazuta mufa cu 8 pini pentru alimentarea procesorului Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts