Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Multiplicator de turatie, la 90 grade


Postări Recomandate

As vrea sa fac un multiplicator de turatie, cu doua pinioane asezate la 90 grade, in genul reductorului folosit la flexuri. Acesta ar folosi la multiplicarea turatiei, de cateva ori de la axul unei turbine eoliena, la generator. Intentia e sa montez generatorul in prelungirea pilonului, cu axul in sus. Pe ax, pinionul mic, iar la 90 grade, pinionul mare, antrenat de pale. Turatia palelor, maxim 500 RPM, multiplicarea, de 3-4 ori, deci maxim 1500-2000RPM, la axul generatorului. Puterea maxima transmisa, cca 1Kw. As vrea sa stiu unde pot gasi doua pinioane, cu care sa realizez multiplicarea respectiva. Multumesc anticipat pentru orice sugestie.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am pinioane de flex. Dar turatia in cazul meu fiind mult mai mica, la aceeasi putere, cuplul e mult mai mare. Nu stiu daca pinioanele rezista..In plus, pinionul mic trebuie montat pe axul generatorului, care are 25mm diametru. Cele de flex au diametrul interior mult mai mic.

Link spre comentariu

Este o firma in cluj care aduce la comanda o gama larga de pinioane, fulii, lagare,etc.Preturi corecte, oameni corecti, timp decent de livrare.Ii recomand cu caldura:

http://www.diodor.ro/contact

Multumesc de sugestie! Chiar au ce-mi trebuie, diverse rapoarte, problema e insa pretul. Modul 3, raport 1/4, ambele pinioane, costa vreo 150 euro. http://www.diodor.ro/images/produse/pdf/01-angrenaje-conice-standard.pdf

Mai caut, poate gasesc ceva pe la dezmembrari, am inteles ca s-ar potrivi ceva de la grupul conic, la auto cu cardan.

Editat de giongiu
Link spre comentariu

In teoria roților dințate evolventice (manualele de organe de mașini și mecanisme) sunt date niște așanumite "curbe de blocare". Aceste curbe de blocare sunt diferite pentru cele doua cazuri (reducere și multiplicare) Ca regula generala o reducere se poate realiza pentru raportul 1:4 cu o singura treapta, în timp ce pentru multiplicare la același raport sunt necesare doua trepte de multiplicare. Trebuiesc studiate acele contururi de blocare pentru cazul concret pe care il dorești. Raportul maxim de multiplicare pentru o singura treapta, fără riscul blocării difera și depinde de multi parametri.

Link spre comentariu

Am gasit un diferential de cutie de viteze, care contine pinioane conice, doua cu 13 dinti, doua cu 9. Folosind cate unul din fiecare si montand palele pe flansa planetarei, multiplic turatia de 1,44 ori. Apoi cu doua pinioane drepte de 24 si 12 dinti, ajung la 2,88. Pentru teste e bine si asa. Ma lovesc insa de o problema...Diametrul interior al pinionului conic de 9 dinti, e de 14,5mm iar eu vreau sa majorez la 15mm sa pot folosi ax de aceeasi grosime si rulmenti. Dar pinionul e cementat,asa ca nu stiu cum as putea majora gaura. Orice sfat e bine venit...

Posted Image

Editat de giongiu
Link spre comentariu

Multiplicatorul dorit nu se poate face din roti separate, ci numai dintr-o pereche de roti conice cu dinti elicoidali, ca la diferentialele auto. Orice diferential clasic (cu arbore cardanic) poate fi adoptat. Are raport mare si merge si ca reductor, si ca multiplicator.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări