adam stefan Posted June 10, 2014 Share Posted June 10, 2014 la masina de spalat whirpool fl5085 apare urmatoarea pb ia apa pe prima valva apoi ia apa pe valva a doua uneori ok altadata nu se mai opreste deloc ia apa pina ce o decuplez electric am schimbat nivelmetru verificat curatat furtunas si tot ce inseamna nivel ceva idei ...multumesc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ruscanusorin Posted June 17, 2014 Share Posted June 17, 2014 Electrovalva care ia apa incontinuu ramane alimentata cu tensiune permanent? Poate ramane pe deschis din cauza depunerilor de calcar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam stefan Posted June 17, 2014 Author Share Posted June 17, 2014 ia apa numai atit cit are tensiune la borne nu ramine blocata mecanic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GEO 53 BN Posted June 17, 2014 Share Posted June 17, 2014 (edited) Probabil microcontactul sezorului de nivel are probleme.Daca zici ca ai schimbat senzorul de nivel,verifica etansarea furtunului la cuplarea pe senzor.Probabil neetans iar presiunea exercitata de aer este insuficienta ca sa impinga membrana care actioneaza microcontactul senzorului de nivel.Mai bine schimba furtunul.Vezi sa nu fie strangulat furtunul. Edited June 17, 2014 by GEO 53 BN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam stefan Posted June 18, 2014 Author Share Posted June 18, 2014 cum am specificat am verificat tot ce inseamna nivel etanseitate furtunas curatat suflu in senzor si tot nu se opreste la fel si cu alt senzor de nivel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GEO 53 BN Posted June 18, 2014 Share Posted June 18, 2014 Verifica senzorul(vechi) de nivel cu un multimetru.Scoti papucii care sint conectati la senzor si verifici daca nu cumva microcontactul din senzor ramine inchis.E posibil ca senzorii sa fie diferiti,unul sa aiba contacte normal deschise, iar altul normal inchise.Ai mai putea verifica daca firele de la senzor nu duc la programator.In acest caz e posibil ca electrovalva se primeasca comanda de pe placa electronica.Din cite stiu eu pe placa sint triace prin care se alimenteaza motorul pompei de apa,motorul care invirte tamburul si posibil si electrovalvele.In acest caz trebuie sa umblii pe la programator. Daca te decizi sa faci asta trebuie fii foarte,foarte atent.O clipa de neatentie si poti face programatorul de neutilizat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam stefan Posted June 18, 2014 Author Share Posted June 18, 2014 senzorul ce l-am schimbat este identic si suta lasuta functional triacele sunt ok memorie schimbata cred ca procesorul joaca incorect o sa mai incerc dar deocamdata e un pic pe stand-by Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aschiuta Posted June 19, 2014 Share Posted June 19, 2014 Ca sa joace corect procesorul trebuie alimentat corect. Ar fi bine sa verifici si sursa de alimentare, respectiv condensatorii electrolitici, diodele stabilizatoare de 5,1V si 24V si in mod special condensatorul de 1uF la 275V ca. O zi buna. aschiuta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam stefan Posted June 21, 2014 Author Share Posted June 21, 2014 foarte mare dreptate cond 1micro l-am schimbat tensiunile sunt ok masina are momente cind functioneaza daca trece peste prima luare de apa face prog cap coada fara nici o pb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GEO 53 BN Posted June 21, 2014 Share Posted June 21, 2014 .................................... masina are momente cind functioneaza daca trece peste prima luare de apa face prog cap coada fara nici o pbSa inteleg ca problema nu e rezolvata.Verifica,condensatorii electrolitici.Vezi daca nu ai lipituri reci pe undeva. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam stefan Posted June 22, 2014 Author Share Posted June 22, 2014 asa este nu e rez voi mai incerca saptamina viitoare si o sa va transmit ce am facut Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gymy Posted June 22, 2014 Share Posted June 22, 2014 Schimba si condensatorii electrolitici . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam stefan Posted June 27, 2014 Author Share Posted June 27, 2014 va sal revin am rezolvat pb dioda stabilizatoare dz1 24v juca feste raminea si in 10v am schimbat si totul e ok multumesc o zi buna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts