Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un mic ajutor in legarea acestui amplificator va rog...


Guest Andrei Daniel

Recommended Posts

Guest Andrei Daniel

Daca ma poate ajuta cineva cu legarea la sursa de current a acestui amplificatory...

Stiu care e plusu si munusu...cred ca firul rosu si cel negru,dar nu stiu ce fac firele galbene...

Pe mufa alba de langa cea cu firele galbene;rosi si negru(stanga sus) scrie:BF ;GND;L;SCC---si astea daca m-ar putea ajuta cineva ce inseamna...

Va multumesc anticipat.

post-233840-0-17217800-1402337572_thumb.jpg

Link to comment
  • Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Guest Andrei Daniel

Colegule,imi cer scuze,dar nu vad nici un pin 14 sau 12...Explica-mi mai babeste te rog frumos.Ia desenul meu de aici si incercuieste in PAINT denumirile pls.

Link to comment

STK-urile se alimenteaza cu V+ , V- si masa (ground , prescurtat GND) . Deci firele galbene pot fi masa de alimentare . Cat despre mufa alba , poate fi intrarea , verifica pe partea cealalta daca traseul de la vreunul dintre pinii mufei se duce in pinul 1 al STK.

Ca sa te lamuresti scrie in google ,, STK 4050v datasheet'' si o sa descarci fisa tehnica a integratului , apoi urmaresti traseele pe cablaj fiecare unde se duce.

Link to comment

Alimentarea este diferentiala , adica are o tensiune pozitiva fata de masa si una negativa. deci nu poti lega masa la tensiunea negativa . in voaia de aplicatie este clara problema . mai ai o mufa linga care scrie out fir rosu si negru. cred ca e difuzorul . tot acolo ai o mufa cu doua fire negre , nu e clar ce sunt alea . glaben poate fi masa rosu plus si negru minus la mufa din stinga. numai cu schema te vei lamurii definitiv .sau cine ti l-a dat poate te lamureste.

Link to comment

Pai vad in poza ca mai sunt niste pini liberi langa cei de alimentare, atinge-i pe rand cu o surubelnita (cealalta mana sa fie in aer!) si vezi care canal e stanga si care-i dreapta.

Cred ca ti-ai dat seama ca-ti trebuie alimentarea pusa si difuzoarele cuplate!.

Edited by gica70
Link to comment

uite postez configurarea pinilor editate in paint.sper sa te ajute.sursa trebuie sa fie dubla,altfel nu poti alimenta amplificatorul

pin 1 intrare semnal,pin 3 masa sau gnd,pin 14 alimentare plus,pin12 alimentare minus si pin 3 masa.iesire pentru difuzor trebuie sa fie mufa cu firul rosu si negru.daca nu esti lamurit cu sursa de alimentate cauta pe net sursa diferentiala,si vei vedea despre ce e vorba

Edited by gogutu
Link to comment
Guest Andrei Daniel

bun...deci pin 1 e intrare semnal.Semnalu are+ si -.

minusu de semnal audio vine legat la GND/pinu 3 al integratului?

Si la pinu 1 pun doar + de la semnalul audio?

Am reusit sa alimentez acest kit,dar atunci cand ating pinii integratului,de la unii obtin doar un barait ceea ce e normal.

Dar cand pun semnal audio nu scoate nimic.

Link to comment

ma fratele meu:ai alimentat montajul corect?daca zici ca auzi barait in difuzoare inseamna ca amplificatorul lucreaza,dar nu pot sti ce ai facut tu.daca alimentarea e corecta, difuzoarele sunt pe impendanta care o cere montajul,nu vad de ce nu ar functiona.pinul 1 e intrare semnal audio.ti-am spus,urmareste cu atentie traseele de la pini sa nu fi facut o greseala.nu stiu cum ai aplicat tu semnalul audio de zici ca nu merge.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines