Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Thes LTV-2068 20" - problema invertor

Recommended Posts

Salut tuturor!

Am o problema cu acest model de TV, Thes LTV-2068 20", pe partea de invertor si anume: cand il aprind sta o secunda (poate si mai putin) si se inchide cu ledul rosu aprinzandu-se intermitent.

- eliminand o lampa din invertor Tv-ul sta mai mult aprins aprox 3 sec. si apoi se inchide

Am verificat lampile toate cu un alt invertor, si sunt toate in  regula -> deci problema ar fi invertorul.

Invertorul este controlat de CI: OZ960GN.

Tensiunile pe alimentarea invertorului sunt ~12V si ~5v, am verificat si condensatoarele de pe invertor si sunt in parametri

Am eliminat protectia OZ-ului printr-un led lipit intre piciorului 4 si masa si acum functioneaza DAR nu as dori sa il las asa, ce ar trebui sa mai verific?

Va multumesc anticipat tuturor!

post-217699-0-61575300-1402313120_thumb.jpg

• Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• BUGHIU

1

• MciSar

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images

In ceva timp de functionare va ''spune/arata'' el ce e defect....Posibil ca unul din cele sase trafo sa fie defect si se va incalzi mai puternic decat celelalte....

Asta daca ,totusi nu are un defect de contact pe cuplele de la neoane,care de asemena duce la incalzirea trafo !! Bine ar fi sa masurati inductanta infasurarilor tuturor trafo si sa le ....comparati intre ele....!!! Era bine daca ati fi putut vedea consumul fiecarei lampi testate cu invertor separat,ati fi vazut daca sant diferente majore de consum intre lampi...!!

Edited by BUGHIU
Guest nicumicu47

Daca ai verificat condesatorii  si tranzistorii smd cu atentie ,verifica transformatorii si fa comparatie intre ei (poate unul are o mica  hiba )