MciSar Posted June 9, 2014 Share Posted June 9, 2014 Salut tuturor! Am o problema cu acest model de TV, Thes LTV-2068 20", pe partea de invertor si anume: cand il aprind sta o secunda (poate si mai putin) si se inchide cu ledul rosu aprinzandu-se intermitent. - eliminand o lampa din invertor Tv-ul sta mai mult aprins aprox 3 sec. si apoi se inchide Am verificat lampile toate cu un alt invertor, si sunt toate in regula -> deci problema ar fi invertorul. Invertorul este controlat de CI: OZ960GN. Tensiunile pe alimentarea invertorului sunt ~12V si ~5v, am verificat si condensatoarele de pe invertor si sunt in parametri Am eliminat protectia OZ-ului printr-un led lipit intre piciorului 4 si masa si acum functioneaza DAR nu as dori sa il las asa, ce ar trebui sa mai verific? Va multumesc anticipat tuturor! Link to comment
BUGHIU Posted June 9, 2014 Share Posted June 9, 2014 (edited) In ceva timp de functionare va ''spune/arata'' el ce e defect....Posibil ca unul din cele sase trafo sa fie defect si se va incalzi mai puternic decat celelalte.... Asta daca ,totusi nu are un defect de contact pe cuplele de la neoane,care de asemena duce la incalzirea trafo !! Bine ar fi sa masurati inductanta infasurarilor tuturor trafo si sa le ....comparati intre ele....!!! Era bine daca ati fi putut vedea consumul fiecarei lampi testate cu invertor separat,ati fi vazut daca sant diferente majore de consum intre lampi...!! Edited June 9, 2014 by BUGHIU Link to comment
Guest nicumicu47 Posted June 9, 2014 Share Posted June 9, 2014 Daca ai verificat condesatorii si tranzistorii smd cu atentie ,verifica transformatorii si fa comparatie intre ei (poate unul are o mica hiba ) Link to comment
Recommended Posts