Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Calcul siguranta fuzibila.


Guest Marin Alexandru Radu

Recommended Posts

Guest Marin Alexandru Radu

Buna ziua,

 

Ma scuzati daca nu am creeat acest topic unde trebuie. Tin sa precizez ca nu sunt enorm de priceput la electronica, am putine cunostinte teoretice. De curand mi-am cumparat pentru masina un kit audio compus din amplificator si subwoofer. Din pacate acesta nu a venit si cu un kit de conectare si am zis sa folosesc vechiul meu kit care il aveam pe masina. Inainte aveam un amplificator mai mic decat acesta, cred ca avea pe undeva pe la 350W si folosea o siguranta fuzibila ( acea siguranta care se conecteaza pe cablul de alimentare de la baterie) de 50A daca tin minte bine. In schimb cand am montat azi acest sistem, cand am pornit masina nu s-a intamplat nimic, pur si simplu nu functiona. Dupa ce m-am uitat mai bine si am facut niste masuratori, am vazut ca siguranta de la baterie este arsa...desi teoretic nu apare a fi.

Este vreo metoda de calcul ce siguranta am nevoie pentru acest amplificator? Se calculeaza in functie de sigurantele care le are amplificatorul? Vechiul amplificator avea 2 sigurante de 25A si siguranta de la baterie cred ca era de 50A..daca acest amplificator nou are 2 sigurante de 40A asta inseamna ca trebuie sa imi cumpar siguranta de baterie de 80A?

Modelul de amplificator este MTX RT501.

 

Inca odata va rog sa ma scuzati daca nu am facut topicul unde trebuie, orice ajutor este foarte apreciat.

 

O zi buna va doresc.

Edited by Marin Alexandru Radu
Link to comment
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines