Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Simulare buton apasat cu Wireless Remote Control Switch


Guest kostin

Recommended Posts

Guest kostin

Salut,

Am un aparat X care e alimentat de la o baterie de 9V si are un buton ON (cu revenire) - e ON doar cat tin butonul apasat.

As vrea sa pot simula apasarea acestui buton, prin controlul de la distanta, folosind o telecomanda radio, cu 1 canal.

 

Ideea e ca aceasta telecomanda radio are 2 butoane, A si B, unul pentru inchis si celalalt pentru deschis (arata ca o telecomanda auto). Cred ca ar trebui sa leg switch-ul (are baterie proprie si vine cu telecomanda radio) la aparatul X, la contactele butonului de pe aparatul X insa cum fac sa simulez apasarea cu revenire? Nu vreau sa apas pe butonul A si apoi pe butonul B pentru ca nu pot fi sigur ca a ajuns comanda de OFF prin apasarea butonului B (eu sunt la distanta) si sa risc ca aparatul sa ramana pornit pana isi consuma bateria.

 

As vrea sa apas pe butonul A de pe telecomanda si sa simulez apasarea de buton de pe aparatul X pentru cateva secunde. Trebuie ca dupa switch sa leg un releu de timp si iesirea releului sa fie legata la butonul de pe aparat? As vrea sa-mi dau seama cam ce imi trebuie si apoi sa vad cum le interconectez...

 

 

Link to comment
  • 4 weeks later...
Guest mihaiap

receptorul telecomenzii e cu un canal sau cu doua?

oricum ar fi deobicei poti defini unul din butoane fiind ca Bstabil...

Link to comment
Guest iRoata

Pune o poza cu receptorul telecomenzii; de obicei pe placa acestuia exista doi jumperi care fac definitia fiecarui canal (mono/bi-stabil).

Link to comment
Guest kostin

Am dat comanda, telecomanda inca nu mi-a fost livrata. Insa am gasit una care are acel jumper si astfel pot alege ca butonul sa aiba functionalitatea JOG, care inseamna ca tine circuitul inchis atat timp cat eu tin apasat pe buton. Telecomanda asta are un canal si un singur buton.

Edited by kostin
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines