Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

IMA-Bima 810V


Recommended Posts

  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Ma intereseaza sa transfer soft-ul in plc si sa-i fac punctul de referinta.

CNC-ul a functionat la o alta locatie.Fabrica respectiva este in lichidare.Deoarece paza nu si-a facut treaba au fost taiate toate cablurile.

In prezent sunt innadite si am reusit chiar sa dau start  sa faca referinta.Numai axa Y folie face corect referinta.Axa y pleaca in sens gresit catre referinta pana cand ajunge

pe limitatorul de stop.

Problema e ca la un moment dat modulul PROC MATH intra in eroare.Daca sterg soft-ul nu mai are eroare.Cu soft-ul transferat da eroarea 001B91B8=ILLEGAL ADDRESS in fisierul crtuni.xcx.

Acum mai nou nu vrea sa mai transfere program in SPS si in CNC.Eroare:senden einer Meldung nicht moglich.

Nu imi dau seama de ce a aparut aceasta eroare.

La vechea locatie tot eu am transferat soft-ul dupa ce am schimbat acumulatorii si a facut referinta de prima data.

Orice sugestie imi este de folos.Va multumesc!

Toate cele bune!

Link to comment

Probabil la refacerea legaturilor ati inversat limitarea pozitiva cu cea negativa, de unde si plecarea in sens invers. Aveti manualul lui de instalare? Din ce l-am rasfoit in fuga pare destul de bine explicat cum se poate programa partea de sps(plc), avand inetgrat in soft aceasta optiune , nefiind necesara programarea externa.

 

Uite aici gasesti si softurile de backup, dar tre sa ai cont sa le poti descarca:http://www.cnczone.com/forums/controller-cards/52412-num-1060-a.html

Link to comment

Am mai cautat si in trecut pe acest site ceva despre Bima 810 si nu am gasit nimic edificator.Mai exat la ce va referiti cu limitarea pozitiva si cea negativa?Electromotorul este un permanent magnetic(nu pas cu pas) si are controller Siemens.In manualul tehnic se specifica  ca exista posibilitatea din soft sa setezi directia de mers si valoarea pe care o va atribui atunci cand se ajunge pe limitatorul de referinta.Daca este vorba de manualul de programare pentru NUM 1060 il am descarcat deja.Sunt chestii pe care le tin secrete cei de service.In tabloul electric nu au fost taiate firele electrice.Iar cele externe care s-au innadit au fost verificate de mai multe ori.

Daca la axa Y cand incerca sa faca referinta dar intr-un sens gresit actionam limitatorul de referinta se oprea arata ca e ok si incerca sa faca referinta urmatoarea axa.Si aceea in directie gresita.Asta cred ca as reusi sa o rezolv ca este tot din soft.Dar a aparut problema cu modulul care intra in eroare si acum mai nou nu mai vrea sa transfere programele  in SPS si CNC.A-ti lucrat cu acest model de CNC ?Acum sunteti in Germania sau in Romania ? Poate reusim sa vorbim la telefon.Multumesc pentru ajutor!

Toate cele bune!

Link to comment

Denumirea limitatoarelor de cursa positiva si negativa defineste sensul de deplasare al axelor, implicit si al motoarelor.

axa X : deplasare spre stanga - negativa

deplasare spre dreapta -pozitiva

axa Y: deplasare spate - negativa

deplasare fata - positiva

axa Z: deplasare in jos - negativa

  deplasare in sus - positiva

Aceste "polarizari" sunt definite pentru controller-ul servomotorului.

Locuiesc in Germania si daca aveti un nr de fix il puteti lasa pe pm si va sun eu.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines