Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

inlocuire hr 80062


Recommended Posts

am cautat ceva timp acest trafo montat intr-un daewoo diag 37,sasiu e1 dar momentan nu exista,cel putin nu unul bun.

am facut modificarea cu un alt trafo,tv porneste,are rastru ,sunet,schimba programe...etc.dar imagine nu

la rotirea mai rapida a screen-ului apare imaginea o fractiune de secunda si se intuneca.

catozii sunt testati,in tv nu s-a umblat anterior,abl este ok....sa fie ceva special in traful original?nu cred ca diferente mici de impulsuri redresate sa faca acest defect,am inlocuit si adaptat multe si n-am avut probleme.

ceva idei noi ar fi binevenite 

Link to comment
  • Replies 15
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Eu,pe vremuri,am ''incaltzat'' sute de trafuri de linii atat in TV cat si in monitoare.In TV e mult mai simplu pt ca lucreaza in frecventza fixa liniile 15kHz sau 32kHz pt cele de 100Hz.La monitoare deja presupune un pic de arta deoarece frecventza liniilor e in functzie de rezolutzia placii video si /sau datele stocate in eeprom referitoare la rezolutziile suportate de acesta.Daca punetzi schema TV_ului si schema trafului adaptat e foarte simplu de gasit nepotrivirea.In general am mers pe aceeasi tensiune de alimentare a primarului trafului,restul de tensiuni recuperate de pe traf le_am adaptat prin adaugare respectiv scadere spire pe miezul noului traf de linii.Un osciloscop e indispensabil in operatzia asta pt verificarea corectitudinii calculelor teoretice.Nu cred ca exista traf de linii sa nu poata fi inlocuit cu un model aflat la indemana,de obicei cand corespunde tensiunea de alimentare baleiaj orizontal corespund si restul adica unghi de deflexie,tensiune de FIT,focus si G2.Atentzie mare la alimentarea verticalului,o tensiune mai mare cu un volt e suficienta ca sa scurteze viatza IC_ului cu 20%.

Link to comment

Posibil sa fie si asta o cauza a blocarii etajelor finale video.Pt verificare ar putea fi alimentat separat filamentul cu 6,3Vac minim 300mA.Un curent de fascicul mic duce automat la blocarea iesirilor RGB din matrice.

Link to comment

am mai studiat si facut ceva masuratori

am gasit r511 carbonizata,in tabel este data 5k6.am pus valori intre 0.27k-10k,rezultatul ete acelasi. care credeti ca ar fi valoarea la diag 37?

alimentarea bv este +36v in loc de cca 45v,sa nu deschida bv?

 

am suplimentat cu citeva spire alim bv ,am 43v dar tot la fel

am alimentat filamentul cu 4 spire si ..la fel

Edited by palcu ion
Link to comment

m-am laudat la toata lumea ca n-am de proba macar un asemenea traf si am gasit unul 040146-el1(originalul este jf0501-3257) pe care l-m montat si...la fel,chiar si la actionarea screenului

am indraznit sa strapez rez r511 unde montasem 3k6 si,surpriza,a aparut imaginea.

rog o parere teoretica

oricum voi monta din nou traful adaptat si mai sap pe-acolo

Link to comment

pai trebuie sa faceti in asa fel in cat pe condul c502 sa fie o tensiune pozitiva...

 tensiunile care vin din traful linii si tensiunea de 8v ..."adunate" trebuie sa blocheze(la limita) tranzistorul T507

dar,mai puteti incerca ceva ...sa reduceti valorea lui CL din service menu si sa vedeti daca se mai blocheaza imaginea cu rezistenta de 5,6k pentru r511...

Edited by elmar
Link to comment

Ce tensiuni sunt la TDA9345 ,video procesor,pe pinul 36 EHTO si pinul 49 BCLIN in st_by si functionare normala ?

E posibil sa fie procesorul defect pe unul din pinii astia ,cred ca pe 36,unde primeste informatzie de curent de fascicul.Cand s-a defectat trafo de linii,curentul de fascicul a crescut asa de mult ca a ars R511 si intrarea de overload in videoprocesor.Cu 8V in TP257 e blocat circuitul de ABL.O solutzie de ''recuperare'' procesor ar fi conectarea pinului 49,BCLIN ,in cursorul unui semireglabil de 10k,alimentat din 5V sau 8V ,si deconectarea lui din circuitul de blancare automata.O sa cam umfle/scada imaginea la contrast mare.Oricum defectul e in zona asta EHTO si ABL.

Link to comment

in functionare normala poti masura inainte de a se defecta sau dupa ramedierea defectulu 

 

am gasit unul 040146-el1(originalul este jf0501-3257) pe care l-m montat si...la fel,chiar si la actionarea screenului

am indraznit sa strapez rez r511 unde montasem 3k6 si,surpriza,a aparut imaginea.

am repus in montaj trafo adaptat si cu mici reglaje din screen,cu 3.6k in locul r511 tv a pornit,cu imaginea un pic marita pe orizontal-u1=105v,am micsorat c intoarcere de la 7.2 la 5.6n si acum pare ca este totul in parametri,ramine sub observatie

 

 

 

Cand s-a defectat trafo de linii,curentul de fascicul a crescut asa de mult ca a ars R511

desi proprietarul nu spune,eu cred ca s-a produs o descarcare pe fit si de acaolo s-a impuscat trafo,fiind un sasiu protejat nu s-au mai propdus si alte defecte,doar r 511

Edited by palcu ion
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines