Guest Sorin.Iassy Posted November 20, 2006 Share Posted November 20, 2006 Salut tuturor.Va rog, am nevoie de schema radioreceptorului stationar ATLANTIC, Tehnoton.Mii de multumiri, s-auzim de bine. Link to comment
Guest Mircel Posted November 21, 2006 Share Posted November 21, 2006 Da-mi, te rog, mai multe detalii...Eu nu-mi amintesc ca Tehnoton Iasi sa fi fabricat acest RR.... Link to comment
dalu Posted November 21, 2006 Share Posted November 21, 2006 Da-mi, te rog, mai multe detalii...Eu nu-mi amintesc ca Tehnoton Iasi sa fi fabricat acest RR.... Tehnoton-ul a fabricat acest aparat inainte de lansarea pe piata a ,, Pacific-ului ''. Din pacate nu am schema lui. :smt086 :smt085 ............dar daca-mi aduc bine aminte, ...........oare nu era fabricat de Electronica?? :smt017 :smt102 Link to comment
Guest Sorin.Iassy Posted November 21, 2006 Share Posted November 21, 2006 Salut fratilor,Multumesc pentru raspunsuri. Am primit cadou acest aparat, fara cartonul din spate, deci singura informatie rezulta de pe scala: ATLANTIC, sigla TEHNOTON, L,M,S1,S2,US, buton pt pickup. Are stabilizator la alimentare cu AD155, finalii sunt AC180K/AC181K stabilizati termic cu un termistor cu surub pe radiatorul lor. Acestia sunt comandati tot de un AC. In rest, tranzistori BC si BF, schema obisnuita la români. Pe piese este trecut anul 1977.Carcasa este furniruita, masca la difuzor este un gratar de plastic negru.A fost tinut in beci, praful era ca pâsla - nu a mers sa-l dau jos cu pensula, asa ca am pus carcasa de o parte (sa o lacuiesc la anul...), restul l-am tinut 15 min. in cada cu apa si detergent, pensuland energic...Apoi jet de apa curata bine-bine: ori ramai mort, cum esti, ori te aduc la viata.L-am lasat o noapte pe calorifer, s-a uscat bine. Acum stralucesc piesele, bobinele, tansformatorul de retea, condesatorul variabil, totul... Functioneaza tot atat ca inainte de spalarea violenta ce i-am administrat-o: partea de alimentare si audio (am probat cu un pickup deck).Pe radio nu zice nimic deoarece a intervenit cineva care chinuit niste trasee de cupru, a inlocuit un electrolitic - noroc ca nu a umblat la miezuri...Deci doresc sa refac acest aparat in totalitate, stiti voi, asa ca un exercitiu de tenacitate, ca am reusit eu acest lucru cu vreo 20 de alte radioreceptoare hacuite, rusesti sau autohtone. Ori, fara schema nu imi face placere, nu respect caracteristicile initiale ale aparatului.Multumesc inca o data si sper sa ma ajute cineva... Tehnotonul fabrica acum aragaze din inox. Mesterii depanatori din Iasi si-au abandonat atelierele. S-auzim de bine. Link to comment
dalu Posted November 21, 2006 Share Posted November 21, 2006 Salut fratilor,Multumesc pentru raspunsuri. Am primit cadou acest aparat, fara cartonul din spate, deci singura informatie rezulta de pe scala: ATLANTIC, sigla TEHNOTON, L,M,S1,S2,US, buton pt pickup. Are stabilizator la alimentare cu AD155, finalii sunt AC180K/AC181K stabilizati termic cu un termistor cu surub pe radiatorul lor. Acestia sunt comandati tot de un AC. In rest, tranzistori BC si BF, schema obisnuita la români. Pe piese este trecut anul 1977.Carcasa este furniruita, masca la difuzor este un gratar de plastic negru.A fost tinut in beci, praful era ca pâsla - nu a mers sa-l dau jos cu pensula, asa ca am pus carcasa de o parte (sa o lacuiesc la anul...), restul l-am tinut 15 min. in cada cu apa si detergent, pensuland energic...Apoi jet de apa curata bine-bine: ori ramai mort, cum esti, ori te aduc la viata.L-am lasat o noapte pe calorifer, s-a uscat bine. Acum stralucesc piesele, bobinele, tansformatorul de retea, condesatorul variabil, totul... Functioneaza tot atat ca inainte de spalarea violenta ce i-am administrat-o: partea de alimentare si audio (am probat cu un pickup deck).Pe radio nu zice nimic deoarece a intervenit cineva care chinuit niste trasee de cupru, a inlocuit un electrolitic - noroc ca nu a umblat la miezuri...Deci doresc sa refac acest aparat in totalitate, stiti voi, asa ca un exercitiu de tenacitate, ca am reusit eu acest lucru cu vreo 20 de alte radioreceptoare hacuite, rusesti sau autohtone. Ori, fara schema nu imi face placere, nu respect caracteristicile initiale ale aparatului.Multumesc inca o data si sper sa ma ajute cineva... Tehnotonul fabrica acum aragaze din inox. Mesterii depanatori din Iasi si-au abandonat atelierele. S-auzim de bine. Cred ca o schema de ,, GLORIA'' ~~ din lotul cu AC-uri in etajul final ~~ te-ar ajuta foarte mult. Pana faci rost de schema , ti-asi sugera sa schimbi tot ce-i electrolitic in el. Mult succes !! :smt006 Link to comment
Guest Sorin.Iassy Posted November 21, 2006 Share Posted November 21, 2006 Mersi dalu364, asa am sa fac; am schema acestui tip de GLORIA si ma voi juca, incercand sa compar cu circuitul in cauza. Link to comment
Recommended Posts