Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtru pe 3 cai


Recommended Posts

Buna ziua.As vrea sa ma ajutati in realizarea unui filtru pe 3 cai.Difuzoarele pe care le voi monta pe filtru au valoarea de 100w fiecare(100w media 100w inalta si 110w bass).Nu trebuie neaparat ca piesele sa le montez pe o placa.Am mai cautat pe net si am gasit urmatoarul site  http://www.schemeelectronice.com/71/filtru-incinta-acustica-filtru-boxe-filtru-bass/    

Pe site nu specifica de cati wati va iesi in final filtrul.Daca aveti voi alte scheme sau sa imi ziceti  constructia bobinei si valorile condensatorilor cu tot cu schema de montare la fiecare difuzor.Initial am vrut sa imi cumpar un filtru de pe net.Am gasit urmatorul filtru(vezi poza de mai jos) si scrie ca este de 100w(adica 100w pe fiecare difuzor sau totate dif 100w).Astept pareri ori cumpar acest filtru ori il realizes pe cel din link ori aveti voi altele mai bune.

post-232399-0-88131700-1401129662_thumb.jpg

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pai pe difuzorul de bass scrie 8 ohmi 110w  difuzorul de inalta are 100w iar media tot 100w.Pe mine mar interesa mai mult pt bass ce bobina sa ii fac si pt medie ce condensator mentionez ca pe medie am pus un condensator de 4,7 uF nepolarizat si nu mi-a placut sunetul absolut deloc dar ma supara bassul care il are media.Cand dau volum la melodie bassul din medie strica absolut tot sunetul.

Link to comment

cum arata difuzorul de medie ? pe un cond de 4,7uf nu trebuie sa aiba fluctuatii membrana. am impresia ca acel dif este unul ca oricare altul. un dif de medie trebuie sa fie protejat de compresia facuta de difuzorul de joase,altfel membrana v-a "juca"in ritmul bass-ului.

Link to comment
  • 5 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines