Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modul amplificator - detalii


Guest username
 Share

Recommended Posts

Guest username

Cristos a inviat!Daca vreun coleg cunoaste sau a intalnit cumva aceste module, sau ar putea sa imi dea detalii despre ele, este rugat sa binevoiasca a-mi lasa un mesaj, am intrat in posesia a 2 astfel de montaje si as vrea sa le pun in functiune. Trz. TO3 sunt MJ15024/25, TO3P - KT 8101/8102, + op. TL071. Pe cablaj scrie Menadi Motor 382.Este ceva aici dar nu ma ajuta asa mult, si nu prea corespunde cablajul cu schema:viewtopic.php?f=5&t=63479&start=135

post-84489-139829800056_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Asta trebuie să fie schema cu steroizi, trasă de păr, copiată după cea din Elektor, anii 80. Sînt nişte diferenţe, fiind un modul mai slab ca putere, parcă văd acolo trz ruseşti KT8101/8102, superdioda nu e pe radiator decît cu cîte două diode...

Link to comment
Share on other sites

Guest username

Multumesc @ZAL, intr-adevar, cu mici neconcordante de notare cam aceasta e schema.

 

Merita sa mai pun cate 2 perechi de MJ-uri sau sa ma orientez catre alta schema (tot cu MJ-uri, am 16-8 perechi) mai performanta, caz in care orice sugestie/sfat ar fi binevenite, eventual http://marcusgun.awardspace.com/m250.html ...? sau schema atasata?

post-84489-139829800073_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ia legatura cu Victor, el stie cel mai bine despre acele module, el le-a proiectat din cite stiu.Merita si completati finalii, astfel incit sa fie mai rezistent in timp pe impedante mici.Insa as schimba acele KT-uri cu minim MJE15032-33 sau mai bine ca prefinali NJW-uri complementare.

Link to comment
Share on other sites

M250 e cam de nivelul AV/MOS/IPAxxx, adică...Dacă tot ai trz buni, e păcat să nu foloseşti o schemă simetrică. Din modulele alea nu prea mai ai ce alege azi, cîteva piese. Alt radiator, alt cablaj... iese alt amplif.

Link to comment
Share on other sites

Guest username

Cablajul, radiatoarele si alimentarea nu sunt o problema. MJ-urile insa as vrea sa le folosesc, am 16 buc. Daca aveti vreo recomandare, preferabil testata, rog sa o postati. Nu imi vine sa iau ceva de pe net si apoi sa constat ca am muncit degeaba, + posibila risipa de piese (=bani). N-are nimic daca iese altul, probabil iese ceva mai bun.Multumesc colegilor pentru raspunsuri, mi-au fost de un real folos!

Link to comment
Share on other sites

Guest username

Nu am gasit ceva ca lumea, concret, mai multe polemici decat "la subiect". Stii cum e, "masor si eu de mai multe ori si tai o sg data". Nu sunt profesionist, nu ma ocup cu asta, e un mod placut de a-mi petrece timpul liber, si acum tot am toate componentele astea la indemana, e pacat sa stea degeaba care incotro.

Link to comment
Share on other sites

În topicul acela s-au denaturat intenţiile de la lansare, s-au postat tot felul de scheme găsite pe net.Eu aş începe prin a-i verifica la sînge acei trz şi a-i împerechea. În funcţie de ce găseşti şi poţi folosi alegi o schemă. Nu e obligatoriu să-i îndeşi pe toţi într-una, poţi lăsa şi de rezervă.Aşa, fără să spui ce alimentare ai disponibilă, o schemă tip Leach: http://users.ece.gatech.edu/~mleach/lowtim/ şi mai jos o variantă de kit, cu steroizi..........................Mi-a plăcut cugetarea asta:

For all others, the great silent majority of any big forum:Your amps will work just great with 1.) MJ15024 / MJ15025 or with 2.) MJ15004 / MJ15003.Any difference will hardly be noticeable at all normal use of an audio amplifier!

Link to comment
Share on other sites

Guest username

Cred ca va fi cel de 400W din arhiva, dar cu mici modificari: TR 13, 15 - MJE 15003/04, TR 9, 10, 11, 12, 14 - MJE 340/350. Alte sugestii daca sunt, va rog. @ZAL, multam inca oi data, pt tot!

Link to comment
Share on other sites

Ce experiența ai in domeniul construcțiilor electronice ?Nu de alta , dar varianta de mai sus este buna doar pentru începători :) In acest domeniu , contează enorm modul practic de realizare .Ar fi de preferat un montaj cu indicatii constructive verificate , bine documentat , cu rezultate recunoscute .Este singura cale către succes ...

Edited by Victor
Link to comment
Share on other sites

Guest username

Nu as putea sa spun începător fiindca nu incep nimic....dar cam la acel nivel, sau putin peste. Am mai facut diverse chestii nu prea pretentioase si nici in cazul de fata nu am prea mari...doar ca e păcat de carcasa aia si de trz sa prinda rugina. Stiu ca aia e calea catre succes, dar sg chestie documentata care m a tentat cat de cât este m250 si leach amp. Iese ceva sau nu iese, nu ma intereseaza, dar as fi mai fericit daca ar iesi.

Link to comment
Share on other sites

Poate ar trebui să începi mai uşor, cu un montaj cu integrate, te lămureşti cum se fac cablaje, alimentări, carcase, apoi poţi continua cu una din variantele de Leach alimentate la circa +/-50V, vei obţine cam 100W/8 Ohmi şi poate dublu pe 4 Ohmi. Fiind explicat totul în amănunt pe sait şi pe tot netul nu ar trebui să ai probleme. Se găsesc şi cablaje de cumpărat, restul pieselor mari şi scumpe le poţi lua de pe forum sau le comanzi. Un trafo la Petra nu e o avere, estimez în jur de 300-350 lei.

Schema de 400W ţi-am dat-o doar ca exemplu, e o schemă Leach supravoltată, oricum 400W se pot obţine doar pe 4 Ohmi, deşi am îndoieli. E plin netul de variante care mai de care mai trase de păr.

Link to comment
Share on other sites

Guest username

Alimentare am trafo de 2*55Vcc(dupa redresare) / 850VA, filtre 4*10000uF / 100V, puntea era la 35A mi se pare, toate provenite dintr-un amplificator pe care l-am luat dintr-un bar care s-a desfiintat, carcasa am tot de acolo, mai am 2 radiatoare mari nu mai stiu de unde sunt si alea, inclusiv modulele de la care a pornit discutia, si cablaj stiu sa fac. Am sa pun poze pe masura ce lucrarea se va desfasura. Ideea e ca intentionez sa fac ceva cu piesele pe care le am deja, exclus integrate fie chiar si AO, am mai facut si cu integrate.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines