Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare Statie Rework T682++


glazy16
 Share

Recommended Posts

Am primit cadou o statie de genul asta si dupa cum bine se cunoaste plita de preincalzire este cam nefolositoare, deoarece are suprafata mica si nu ajunge la o temperatura proprice folosirii cu succes.De lampa cu IR sunt satisfacut cat de cat.Deoarece nu dispun de un buget decent in ceea ce priveste achizitionarea unei statii de lucru profesionale, as dori sa-mi adaptez masinaria astfel incat sa ma pot folosii de ea.M-am gandit sa-i scot acea plita inutila, iar in loc sa-i pun o serie de lampi cu halogen care sa poata sa incalzeasca o suprafata cat mai mare.Dar am nevoie de sfaturi pentru a face asta, deoarece nu vreau sa ma avant si sa stric statia... Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

Aaca vrei sa rebilezi memorii sau chipuri din ebonita de genul celui de mai jos se poate folosi chiar si fara modificari, daca vrei sa faci ati si nvidia poti sa o uiti, parerea mea gandeste-tela la un ACHI IR6000 in sus.

Statie home made? daca nu ti-o face cineva cu experienta, care sa o puna in functiune si sa o regleze, nu are rost sa iti bati capul, vei distruge atatea placi incat va depasi costul unei statii de fabrica.

 

Posted Image

Link to comment
Share on other sites

Cred ca depinde si de noroc si atentie partea cu distrusul placilor la incropirea unei "statii" homemade. Eu am distrus maxim 15 placi pana mi-am facut mana. Cipuri am ars cred ca 8 sau 10 bucati. Pe urma au inceput sa iasa. In ultimul an am o singura placa care n-a vrut... Insa fac doar 4-5 reballuri pe luna maxim, daca as lucra mai mult, probabil m-as orienta si eu spre o statie profi. Insa pana acum am facut de toate, nvidia, ati, intel, rami...

 

Folosesc suflanta + brat ca sa tina suflanta + duza BGA 41x41mm + preheater + 2 termocuple.

Edited by Th3_uN1Qu3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines