Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Marantz 1060 recap


Postări Recomandate

Ce rost mai are un electrolitic şuntat cu un mkt, mkp, mpp, mks, mkk sau orice altceva cu folie, cînd se poate pune direct unul nepolarizat? E tot o improvizaţie.Observ că e greu de renunţat la electrolitici, îi iubeşte lumea, dar o dată tot vor trebui să renunţe la ei, ca şi la alte piese depăşite. Pînă atunci mai cîştigă şi firmele care-i fabrică.

Link spre comentariu

Zal,ia uite aici:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

 

 

Ce zici facem un topic ceva de genul ''electrolitici sau nepolarizatzi'' ?

sau cauta tu un titlu dar sa fie tare ca oricum n_am nici un topic unde sa scriu cu drag

iar cu tine ma intersectez ....mereu pe aici.

Legat de electrolitici,nici mie nu_mi place sa_i schimb,uneori am si 200 buc in

vreo pocnitoare de Naka_RX505,dar fara ei...vb aia ...am muri de foame. :rade:

Ca bine mai zice @victor....''sa le dea D-zeu sanatate, si lor si mamelor lor,si la toata familia ''

ca daca nu puneau elko in aparatele astea nu eram atatzia pe forum.... :rade:

Link spre comentariu

Luat ca atare, 1060 nu este o scula de fite, este un amplificator bunicel, foarte iubit de marantzisti, poate si datorita timbrului cald, apropiat de lampi, dar si a simplitatii constructiei si usurintei de a lucra in el. Cu siguranta, nimeni, nici cei din state, nu mai cunosc timbrul original al unuia nou. Toate incercarile (reusite) de recapping postate, aduc cate ceva nou, gratie si componentelor de calitate existente astazi - nu putem nega evolutia componentelor electronice. Desi am cochetat de mic cu electronica (club de electronisti la casa pionierului ), am ramas la nivelul de incepator in ale electronicii, mecanica auto trecand pe primul plan. Totusi, punand cap la cap toate sursele de inspiratie, sper sa realizez ceva frumos si util. Cu toate ca nu se vede, estetica unei placi trebuie avuta in vedere.

Marantz-1060-Schematic.pdf

Link spre comentariu

@paul,lista aia de la mouser este exact ce_i trebuie marantzului.Cu wima si panasonic sigur se va auzi cum trebuie.Practic nu e nevoie de condensatori scumpi,alea sunt fitze,exact ca la masini,mai vezi cate unul cu esapament sport si sub capota are ....1,4 litri,nici macar 6 sau 8 pistoane.

Link spre comentariu

...ii lipesti pe spatele placii,important e sa functzioneze ok .Daca vrei si ''design'' atunci trebuie sa dai gauri cu 0,8 in placa dar nu stiu daca merita,oricum carcasa e inchisa si nu e cu geam ca la unele modele de Denon sa potzi vedea inauntru.E,totusi destul de greu sa gasesti valoarea potrivita in capsula cu acelasi RM (Rastermaß,distantza dintre terminale_gauri) :da

Link spre comentariu

100nF la 63v sunt ok deoarece sunt paralel pe electrolitici care oricum nu au mai mult de 63v.In general cautzi sa pui cam cu aceeasi tensiune de lucru,dar nu_i problema daca e mai mare..

Link spre comentariu

Depinde ce valoare au....daca nu ai wima care sa incapa acolo (s_ar putea sa nu ai loc),baga doi electrolitici BP si daca nici din astia nu gasesti atunci inseriaza 2 electrolitici normali si pui minus_urile impreuna,partzile de plus fiind terminalele condensatorului ''nou'' bipolar.Eventual tragi un varnish negru contractibil la cald peste ei(amandoi intr_un tub nu separat).E cam greu sa gasesti bipolarii aia originali,ma lovesc si eu de problema asta,iar MKP sunt cam mari ca forma.

Link spre comentariu

... :31 ...ai numai piese _de piese...noroc ca nu esti prin jermania...sa_mi faci ..concurentza. :rade: .Vezi va lampile/becurile de scala sunt mai ieftine daca le cautzi dupa parametrii(tensiune si curent),am luat becuri pt Revox de 24 v la 1€ 10 bucatzi.

Link spre comentariu

Cum am primit testerul, nu am rezistat tentatiei si m-am apucat de treaba. Am verificat si imperecheat noii tranzistori, nu am avut diferente foarte mari la Hfe, am inlocuit vechii tranzistori 2SC1000 si 2SA702, SC-urile se tineau bine, SA-urile dezechilibrate binisor.

 

Posted Image

 

Am optat doar pentru electrolitici, vreau sa aud sunetul lor. In stadiul de mai jos mai am de montat condensatorul central (vanzatorul mi-a trimis un C cu tensiune mai mica) si condensatorii bi-polari. La recomandarea Audioalchemy am comandat Carli Met series.

 

Posted Image

 

Pe placa preamplificatorului P400 am folosit:

- 2 x 0,47uF/50V - Nichicon Fine Gold

- 4 x 1uF/50V - Elna Silmic 2

- 4 x 3,3uF/50V - Nichicon fine Gold

- 2 x 22uF/50V - Elna Silmic 2

- 1 x 270uF/50V - Elna Silmic 2 - urmeaza montat

- 2 x 1uF/150V - Carli Met series - urmeaza montati

 

Voi face o proba de functionare si voi vedea daca pe intrare pun Mundorf, 0,22uF, costa 60 lei perechea.

Link spre comentariu

Carli 1uF Met series

 

Posted Image

 

Condensatorii de pe placa phono P900

- 1 x 100uF/50V - Elna Silmic 2

- 2 x 22uF/50V - Elna Silmic 2

- 2 x 47uF/63V - Elna Silmic 2

 

Posted Image

 

Cei vechi

 

Posted Image

 

Rezultatul final P900

 

Posted Image

 

Piesele inlocuite de pe placa preamplificatorului P400

 

 

Posted Image

 

Rezultatul final P400

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Maine urmeaza placa de alimentare P800

Editat de paul_ral
Link spre comentariu

Nerezistand tentatiei, am pornit amplificatorul, fiind noapte la nivel mic. Pana acum, dupa 2 ore de mers nu a mai fasait pe canalul drept, dar remarc un brum putin sesizabil atunci in stand-by si foarte slab, o muzica in difuzoare  :26 . Sper ca inlocuirea condensatorilor din blocul de alimentare va rezolva situatia si, din ce am citit, inlocuirea diodelor cu unele ultrarapide reduce zgomotul. Tot pe audiokarma se discuta despre un rodaj al condensatorilor inlocuiti. Pana acum, ascultat la nivel FLAT, se simte o mai buna delimitare pe inalte, joase si bas. Fiind noapte nu pot ridica volumul, dar basul ar putea fi mai profund.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări