Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

11ak19-E3 EW


Postări Recomandate

Dragi colegi am la mine un tvc. Goodmans cu casiu 11ak19-E3 care are problema cu circuitul EW pe care nu stiu sa rezolv nici cum. Initial mosfetul BUK 444 era in scurt si reziarenta R 629 era devalorizata. Dupa ce efectul de persista la schimbarea lor am inceput la sapare mai minutioasa. Am schimbat si am masurat toate componentele (diode, condensatoare, bobine) ce au legatura cu circuitul ew in afara de procesor inclusiv TDA 8842 si epromul dar tot fara nici un efect. Din meniu servis nu se poate regla dimensiunea orizontala si nici efectul de perna. Tvc. funtioneaza cu tranzistorul nou buk444 ca si fara, cea ce ar insemna ca nu e comandat. Poate aveti vreo idee ce poate sa-mi scapa cu acest defect. Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

scoateti tranzistorul,daca imaginea e marita si nu apar ''dungile negre''pe laterale, cu efect de perna atunci defectul e in partea de modulator E-W. asta ca sa limitati zona defecta..cu un osciloscop,trebuie vazut dupa bobina care face separatie intre linii si parabola de E-W ca parabola sa fie ''curata'' nu stiu schema,dar ar trebui sa fie pusa intre punctul comun al diodelor din modulator si iesirea finalului de E-W. Intr o parte trebuie sa fie ''linii'' si inspre tranzistor, parabola de corectie E W.

Link spre comentariu

daca nu exista intreruperi de circuit intre iesirea tranzistorului si modulator,defectul e in partea de alimentare sau comanda a tranzistorului final de EW. puneti o rezistenta de cativa zeci de ohmi de putere in locul tranzistorului,pt un timp scurt,ca sa ''inchideti'' circuitul modulatorului. daca imaginea se mareste,defectul e in partea de comanda. metoda empirica,insa va edifica cat de cat, in lipsa unui osciloscop.

Link spre comentariu

atentie la bobina l604. de cca 600 de spire ce face corectia est vest,in mare parte am intalnit aceasta bobina cu spire in scurt,,nu e deajuns sa fie inlocuita cu una asemanatoare,ci cu una care este folosita in acelasi scop,(o puteti si rebobina daca aveti lita necesara,recuperata chiar din transformatoare vechi,dar sa fie la grosime sau putin mai groasa si la numarul de spire)personal am scos si montat de pe chassie mai vechi sau monitoare crt) santeti sigur ca ati intrat in menu service la optiunea potrivita?,stiu ca aceste chasie folosesc 2 tipuri de procesor sda5.... si 19V1.... si parca optiunile difera,ati incercat si un dump pentru acest chassis?

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

La un sasiu identicam urmatoarea problema.:pleaca decat uneori din stby.Ledul nu trece din rosu in verde ...se stinge.Ca sa plece ii aplic 12v pe d812.Nu ia nici o comanda din tastatura tv (inclusiv cu alta memorie) decat fara memorie.Am masurat toateC-urile sin-am gasit nimic.Tensiuni in stby si in paranteza am pus cand functioneaza inalta>d816-21v(115V) ;d814-2v(13v);d815-1,9v(-12v);d812-3,1v(12v);d811-12v(12v);d813-1,2v(9v).Daca nu lpeaca inalta am d816-115,6v  d814-12,3v  d815--12v ;d812-6,6v:d811-10,8v sid813-7,2v.

Link spre comentariu

Pe bec cum se comporta sursa e ok?

Am verificat -am 115v ,i-mi face comanda on-of ...se aprinde ledul verde.Culmea ca dupa aceea a pornit inalta o singura data dupa care i-am facur din nou un restart si n-a mai vrut.Imaginea era zimtata cat timp a functionat Am obsevat ca r866  se incinge ceva mai tare .Din tastatura tv nu face nici o miscare ,numai din telecomanda care nu este a lui si nu pot intra in menu cu ea.Ciudat....clientul a lucrat cu el numai din tastatura neavand telecomanda.Am scris si dumpuri crezand ca e blocat din telecomanda si tot degeaba.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări