Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Priza programabila


vdingo11
 Share

Recommended Posts

Salutare. Ma intereseaza o priza programabila care sa porneasca si sa opreasca o pompa submersibila in fiecare noapte de luni,....,sambata in intervalul 23-04 cate 10 minute. Trebuie sa umplu un bazin folosit pentru irigatii iar pompa este intr-o fantana comuna cu un vecin si nu are un debit foarte mare. In acest interval s-ar putea umple inapoi fara probleme. Acum eu o pornesc ziua cate 10 minute pe ora, dar este un chin sa stau cu ochii pe ceas. Daca o las mai mult deja il las pe vecin fara apa daca doreste sa foloseasca si elin acest interval. Am intrebat pe la magazinele din oras si vanzatorii nu stiu daca ce au pot face acest lucru. Cica se pot programa pentru fiecare zi ora de pornire si cea de oprire, dar asta o singura data pe zi. Imi puteti indica a rog vreun link cu un produs care ar face fata cerintelor mele? Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Uite aici la o simpla cautare pe google. Precizez ca nu am folosit asa ceva, dar din descriere s-ar parea ca sunt ce iti trebuie:

http://www.buzzshop.ro/priza-programabi ... irect_link

http://www.germanelectronics.ro/conrad. ... pid=552455

http://www.timoshop.ro/Priza-programabila-digitală-TD-01?utm_source=shopmania&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link

Link to comment
Share on other sites

prizele programabile digitale pe care le-am vazut eu permit programarea pe intervale de minim un minut si se pot programa intre 20 si 24 de cicluri pornit-oprit .

 

De exemplu , stiu sigur ca acest model (EMT757) permite 20 de cicluri pe zi pornit-oprit :

 

http://www.conrad.com/medias/global/ce/ ... S_1000.jpg

 

Sarcina maxim suportata data de producator este de 8 amperi deci trebuie vazut si ce consum efectiv are pompa.

Link to comment
Share on other sites

Pentru solutionarea problemei trebuie sa complicati un pic .Cumparati o priza programabila care sa permita setarea de luni pana sambata a intervalului de functionare si va mai trebuie un releu astabil care sa va satisfaca cerinta de 10min functionare si pauza ambele intervale putand sa fie reglabile.

Link to comment
Share on other sites

Doar cu priza programabila nu se solutioneaza .In interval de 1 ora se duc 6 programe asa ca.....Solutia este cea care v-am dat-o .

In mesajul initial se discuta despre 10min la fiecare ora. Cred ca 24 de programe ajung pentru a porni pompa cate 10 min in fiecare ora din zi. Mai mult exista facilitatea ca programul sa fie activ numai in anumite zile din saptamana, de exemplu in zilele de post sau in weekend sau numai joi.
Link to comment
Share on other sites

Zis si facut ! Am o problema asemanatoare cu un boiler care incalzeste apa si cand nu-mi trebuie asa ca am facut o priza programabila cu un Atmega 8 ...

 Posted Image

In poza , priza la lucru ...

 

 Stie cam asa :

 

  • [*]8 programe (intervale de timp) in 24 de ore (lucrez sa extind la cele 7 zile ale saptamanii); [*]ora curenta cu eroare de 3 secunde la 24 de ore , corectat software. [*]data curenta , ziua saptamanii (luni , marti ,...) format zi/luna/ an; [*]schimba automat ora de vara / iarna si invers ; [*]back-up programe in EEPROM (daca pica alimentarea de tot inclusiv bateria de back-up le tine minte); [*]baterie back-up ora curenta ( consuma 3mA cu ecranul stins, dar mai lucrez la asta); [*]optional termometru ambianta cu DS18B20 in ideea in care o sa-l  transform intr-un termostat . [*]nu folosesc RealTimeClock dar o sa migrez spre varianta asta .

Am folosit un releu auto pentru ca tine curenti mari si a lucrat bine si pentru motoare electrice si elemente rezistive dar nu am putut sa-l integrez in cutie ( si la asta inca mai lucrez). Pentru cei interesati sper sa-l pot posta mai 

 

Am uitat sa zic ! De la 12KW pe zi am ajuns la 6KW consum eficient.

Edited by unuldinei
Link to comment
Share on other sites

Folosesc fara probleme, de aproimativ 5 ani , o priza programabila, setata pe ore si zile in sensul ca in cursul saptamanii functioneaza 1 ora si jumatate dimineata, dupa amiaza aproximativ7 ore cu oprire la ora 23 (consider ca peste aceasta ora nu-si mai are rostul functionarea boilerului electric), in zilele de S si D de dimineata pana seara! Boilerul are 100l si rezistenta de 2 Kw! Suporta fara probleme consumul!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines