Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Termostat pentru letcon


Guest Nagy Andras

Recommended Posts

Guest Nagy Andras

De curand am achizitionat un letcon PENSOL SL10 cu termistor incorporat, dar fara partea de alimentare si termostatare (scump). Alimentarea se face la 24 V/2A.As dori sa stiu daca cineva ma poate ajuta cu o schema electronica de termostatare.Cu multumiri.

Link to comment
  • Replies 21
  • Created
  • Last Reply
Guest Nagy Andras

Habar n-am de unde sa fac rost de un circuit BetaU1011, cred ca nici nu se mai fabrica.Ciombe, cred ca ma confunzi cu altcineva: niciodata n-am avut de gand sa fac un termostat cu PIC, desi e tentant, dar momentan m-as multumii si cu o aplicatie mai simpla, dar functionabila. Poti eventual sa ma ajuti cu o schema cu UAA2016 (macar cei de la Vitacom au pe stoc)Multumesc !

Link to comment
Guest Nagy Andras

Ciombe, azi dupa masa o sa masor rezistenta si tipul (PTC sau NTC) al termistorului si maine trimit un raspuns. Pentru letcon am dat 390.000 lei in Tg-Mures. Am vazut ca au si la Vitacom la cca. 343.000 lei (fara TVA si taxe de transport), de unde am cumparat si diferite tipuri de varfuri si un element de incalzire de rezerva (in Tg-Mures nu au avut).Mersi Niq_Ro pentru link.

Link to comment
Guest Nagy Andras

Termistorul are 0.7 ohmi la rece si 47 ohmi la temperatura optima de lipire.Consultand aplicatia cu UAA2016 am observat ca circuitul se alimenteaza direct de la 220 V, tocmai acest lucru vreau sa evit, adica alimentarea letconului sa fie cat mai bine separata de tensiunea de retea.

Link to comment

Aplicatia care ai vazut-o se alimenteaza la 220V ! Chipul se poate alimenta si la 12V,ca are un stab de 9V in el ! Letconul tau este la 24V deci vei folosii un traf 220-24 si gata treaba ! La fel este facuta si statia originala.Nu vad care este problema ? Eu asa am facut si merge fara probleme la 2 letconuri Weller.Don Mario

Link to comment
Guest mister_rf

Pentru adaptarea de la 220Vac la 24Vac se modifica rezistentele Rsync =22-27K si Rs=2-2.7K din schema de aplicatie. Mai ramine sa calculezi valoarea rezistentelor din partea de intrare in functie de termistorul folosit.

 

Posted Image

Link to comment
  • 4 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines