Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Controller potentiometru ALPS cu IR


Terry34
 Share

Recommended Posts

Salut!

Are cineva o schema mai simpla decat cea a lui Danzup:

Schema gata pentru controlul potentiometrului Alps cu motor :

Posted Image

 

 

Doar sa putem utiliza o telecomanda si sa fie usor de facut ( desi ma indoiesc!)

Montajul este foarte util celor care vor sa isi faca singuri ceva simplu, cum am spus eu mai sus. Numai 3 butoane de pe telecomanda ar fi utile: up, down volume si power on/off, ceva in genul acesta:

http://sound.westhost.com/project110.htm

Link to comment
Share on other sites

Salut!Are cineva o schema mai simpla decat cea a lui Danzup:

Schema gata pentru controlul potentiometrului Alps cu motor :Doar sa putem utiliza o telecomanda si sa fie usor de facut ( desi ma indoiesc!)Montajul este foarte util celor care vor sa isi faca singuri ceva simplu, cum am spus eu mai sus. Numai 3 butoane de pe telecomanda ar fi utile: up, down volume si power on/off, ceva in genul acesta:http://sound.westhost.com/project110.htm

Da : am facut eu cu attiny2313 fara LCD si simpla o sa postez dupa ce gasesc fisierele .Am sa pun cateva variante foarte simple asa cum ai cerut daca ai un pic de rabdare.La un moment dat am facut si o telecomanda cu attiny45 pentru controlerul cu attiny2313.
Link to comment
Share on other sites

Eu inainte de a ma apuca de Atmel am modificat celebra telecomanda universala pentru TV rusesti si nu numai, care se gasea inainte de Revolutie in magazine. Comutarea On/Off era cu tiristor, am folosit doar cateva functii din receptor si imediat ampliful a zburat...la alt user. Dar montajul si telecomanda sunt cam mari pentru mine.Multumim frumos maestre Danzup, urmaresc cu interes realizarile tale, nu numai pe acest forum!Personal mi-a placut ca ai introdus printre primii acest controller in amplificatorul cu tuburi, evident realizat tot de tine. :aplauze Sunt interesante schemele simple postate aici, sa speram ca ai si soft la ele!Exista si o solutie simpla ca sa ne programam acasa Atmelurile pentru aceste controllere? :nas:

Link to comment
Share on other sites

Doar sa putem utiliza o telecomanda si sa fie usor de facut ( desi ma indoiesc!)Montajul este foarte util celor care vor sa isi faca singuri ceva simplu, cum am spus eu mai sus. Numai 3 butoane de pe telecomanda ar fi utile: up, down volume si power on/off, ceva in genul acesta:http://sound.westhost.com/project110.htm

O telecomanda oarecare poate costa sub 10 lei , softul se poate adapta cam pentru orice telecomanda ... merita facuta numai daca poti realiza o estetica deosebita , etc , ca acolo in poza , parerea mea
Link to comment
Share on other sites

O realizare mai veche tot simpla dar cu alta schema si cu selectie de 4 intrari :(la asta am gasit firmware de atunci dar asta merge cu telecomanda RC5 universala)

Este foarte tentant acest montaj dar nu am mai programat Atmeluri niciodata, decat Epromuri...
Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...
La 16.04.2014 la 4:19, danzup a spus:

O realizare mai veche tot simpla dar cu alta schema si cu selectie de 4 intrari :(la asta am gasit firmware de atunci dar asta merge cu telecomanda RC5 universala)

post-10970-139829796815_thumb.jpg

ATTINY2313_ALPS_1.zip 12 kB · 36 descărcări

Salutare si La Multi Ani ! 

Mestere Danzup sunt interesat daca ai cumva sau poti executa acest kit receptor + telecomanda, am nevoie la un viitor proiect, as fi interesat sa il cumpar. Astept raspuns. Un An mai bun va doresc!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines