Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

macbook A1181


codrut
 Share

Recommended Posts

acest laptop nu porneste,se aprinde ledul verde de la alimentator apoi se face portocaliu .nu functioneaza nici pe baterie.am vazut ca mufa de alimentare are 5 pini,pinii 2si3 sunt uniti la fel si 4cu5.am masurat tensiunea intre pinul 1si 3 si am 3v,intre pinii 3si 4 am 17v,iar intre 1 si 4 am 14v.sunt corecte aceste tensiuni?sigurantele sunt bune de pe placa.ar fi bine venita o schema si o idee .Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

Sunt bune tensiunile pe mufa. Asteapta-l 2-3-4 ore pana se face ledul de pe mufa verde. Cand trece din verde in protocaliu inseamna ca e de bine si ca anume incarca. Daca bateria n-are viata nu pleaca. Cat praf a avut in radiator? Apropo Pinky are dreptate, daca n-ai facut Macbook mai bine il lasi in linistea lui pentru ca se pleznesc foarte usor si nu le mai dai de cap.

Link to comment
Share on other sites

aseara l-am lasat in priza pana dimineata cu ledul portocaliu aprins,dimineata era verde, dar la baterie nu se aprinde decat primul led care face cateva flash-uri cand apas pe buton.sa fie controller-ul de incarcare ISL6257 al bateriei defect?se poate din cauza asta sa nu porneasca?

Link to comment
Share on other sites

l-am lasat din nou peste noapte in priza si se pare ca bateria s-a incarcat dar tot nu vrea sa porneasca,ce pot sa mai verific?schema data de dl pinky nu prea corespunde,eu am varianta cu carcasa neagra,care difera de varianta alba din ce am vazut pe net.

Link to comment
Share on other sites

schema data de dl pinky nu prea corespunde

Inseamna ca nu ai dat toate datele despre acel laptop. Ce scrie pe placa de baza ? Ce anume "nu prea corespunde" ?

l-am lasat din nou peste noapte in priza si se pare ca bateria s-a incarcat dar tot nu vrea sa porneasca,ce pot sa mai verific?

Poate ca tu intelegi altceva prin "nu vrea sa porneasca". Nu se aude ca porneste HDD-ul? Dupa ce dai power-on poti sa actionezi cd-rom-ul ? Adica sa introduci disc sau sa scoti disc. Ai tensiune pe memorii? Dar pe CPU? Dar pe Power Button ? Ai incercat cu alte memorii ?

Mai multe detalii! Detaliile fac diferenta. Din ce zici, eu pot sa inteleg ca nu apare nicio imagine. Cei mai multi asta inteleg prin "nu porneste".

Link to comment
Share on other sites

E incarcatorul original de la A1181 ????Incearca asa . Scoate bateria, si mufa incarcatorului .Apasa butonul de Power si tinel apasat timp in care introduci mufa de alimentare.Lasa liber pentru scurt timp butonul de power si apasal din nou de data asta normal fara sa-ltii apasat.In felul asta te vei lamuri daca ai incarcatorul original pentru ca Macbook-ul va porni in safe mode.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines