Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masina de spalat ARCTIC BE 1200 A+


norad
 Share

Recommended Posts

Va salut.Masina de spalat din titlu scoate un zgomot (zbarnait) puternic la rotirea cuvei pe programul de spalare. Cand cuva se invarte cu viteza mare (la stoarcere), nu se mai aude zgomotul. De asemenea nu se aude zgomotul la program de spalat in gol.Nu mi-am dat seama daca cureaua aluneca, desi am suspectat lucrul acesta intr-o prima instanta.Am desfacut pompa de evacuare sperand sa gasesc vreo moneda sau obiect metalic care sa produca zgomotul. Nimic.Nu stiu ce sa mai verific.

Link to comment
Share on other sites

Am tras de cuva in toate partile, dar nu are joc.Ma gandesc ca la programul de stoarcere, unde viteza de rotatie este > 1000 rpm, masina ar trebui sa faca ca un elicopter daca ar fi rulmentii uzati.

Link to comment
Share on other sites

Guest rindopale

Christos a inviat!Diagnosticul e RULMENT dinspre fulie spart. Daca incerci sa misti cuva, se simte doar jocul natural al rulmentului dinspre cuva iar daca incerci sa misti fulia aia mare pe care circula cureaua vei avea alfel se senzatie... Gindeste cuva cu axul si rulmentii ca o pirghie... De ce face galagie numai cind ai si toale inauntru? Oare? Cu cit viteza de rotatie creste, cuva se stabilizeaza (te-ai jucat cu titirezul?)si se sprijina doar pe rulmentul din interiorRulmentii sunt 6202 si 6204 si se schimba OBLIGATORIU amindoi, ca vorba lu ceasca 'sa facem totul' (cind te duci la buda nu faci numai jumate) e cam grea operatia fara prese. Dupa ce reusesti sa-i scoti NU-i bate pe cei noi cu ciocanul ca risti sa-i infigi descentrat si pe urma nu se vor mai alinia fuliile si alte necazuri...Spor la treaba si asteptam vesti de bine

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest alaurentiu

rulmentii mai mult ca sigur (schimb obligatoriu amandoi rulmentii si simeringul), nu este neaparat sa faca ca un elicopter sau cel putin nu astepta momentul.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

incearca pompa de apa la rece ii scoti mufa si o alimentezi la 220 si vezi daca se aude ceva,daca nu,atunci probl.este la rulmenti.

La insistentele tot mai acute ale consoartei, ma hotarasc sa chem un amic cu experienta in ale schimburilor de rulmenti la masini de spalat. Inainte sa-l chem mai verific o data pompa de apa. Pompa are doua motoare. La rece, cu masina scoasa din priza si alimentate separat, motoarele merg bine. Zgomotul nu se aude daca masina merge doar cu apa, fara rufe. Desfac: motoarele si elicele nu sunt murdare.

Am pus la loc, am bagat rufe in masina si iarasi acel zgomot de parca intra ceva in rezonanta.

Mai incerc o varianta: scot masina din priza si deconectez pe rand cele doua motoare, dupa care bag masina in priza, cunoscut fiind faptul ca masina isi continua ciclul. Unul din ele zbarnaia.

L-am dat jos si abia atunci am vazut ca are un fel de guler sub elice. Ridic usor gulerul cu o surubelnita si inauntru era plin de calcar amestecat cu scame. Am razuit cat am putut si la spalare sub jet a curs un fel de nisip negru.

Cred ca am rezolvat. Interesant defectul: zgomotul aparea doar "in sarcina" cu rufe.

Apropo, de ce pompa de evacuare are doua motoare ? La masinile vechi pe care le-am avut era un singur motor pe pompa.

Edited by norad
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines