Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

VELLEMAN K4040


viobio
 Share

Recommended Posts

Am primit la depanat un astfel de amp,ce vinde kit de montaj.

Schema e simpla http://www.hifitubes.nl/weblog/wp-conte ... -k4040.pdf ,trafuri de iesire toroidale.

La aceasta ora ampul e depanat ,gata de probe,astept EL34 noi,proprietarul a lasat in custodia mea cam 20 de tuburi,din ele am ales 7 care mai au ceva emisie,nici asa nu am curaj sa pornesc ampul cu ele,toate tuburile au fost probate pe catometru,am gasit citeva cu scurt intre filament si catod,sigur un asemenea tub "a dat foc" la acele rezistente.

Un sfat,evitati sa cumparati tuburi de putere SH,unele noi nu costa o avere,o depanare poate costa mai mult decit doua/patru/opt tuburi finale.

Vreau sa pun citeva oscilograme aici,sa vedem ce si cum.

Link to comment
Share on other sites

Trafurile de iesire sunt perfect egale? Curiozitatea asta o am mereu, mai ales cand e vorba de trafuri industriale...Mai curios decat de oscilograme, as fi curios de ce iese pe cele doua primare, cu secundarele legate in paralel pe infasurarea de filamente...am eu o vaga banuiala ca cele doua tensiuni nu vor fi perfect egale...de asemenea, as fi curios de simetria tensiunii de iesire pentru fiecare transformator conectat astfel.Eu am facut un asemenea test cu trafurile facute de d-l Lazaroiu pentru amplificatorul meu si sunt perfect egale, chiar daca nu sunt industriale!

Link to comment
Share on other sites

daca cele doua miezuri sunt egale si cele doua primare sunt egale nu vad dc tensiunile sa nu fie egale? ca doar nu difera nik la ele. nu mai am timp sa fac probe dar cind schimb lampile la mine si il desfac pt bias, o sa incerc sa fac testul dvs. din ce vad in poza lui Vio rezistentele care au luat foc nu par originale. eu la mine am 4bucati in paralele pentru a creste puterea disipata. I-au foc doar cind una din lampi da la masa sau curentul anodic tinde spre mai multi Amperi :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines