Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema deosebita tv philips


Postări Recomandate

Este vorba de un tv echipat cu celebrul l01 2e aa.Am inteles ca era functional, dar baiatul (un pusti - proprietarul) a comandat o sacosa de conzi de pe net, si s-a apucat sa-i inlocuiasca pe cei vechi.M-am uitat pe placa, si a inlocuit in sursa si in zona BV conzi cu alti jamicon si samwha. M-am uitat pe schema si vad ca i-a inlocuit cu altii de acceleasi valori/voltaje.Simptome :Il pornesc, face bongul de demagnetizare, dar nu are imagine. Ledul stby reactioneaza din telecomanda.Tensiuni : 12V exista in sursa, 300V, 95V, pe placa TK am 95v ... In zona BV am 0v.Pe condul de 47uf din driver am 0V. L-am si inlocuit si degeaba.Ce sa-i fac, ca am verificat toate lipiturile, si conzii, am verificat polaritatea conzilor schimbati, totul e ok.Va rog mult sa-mi dai niste sfaturi, ca m-a innebunit tv-ul asta.

Link spre comentariu

In colectorul liniilor ii vine 95v? Probati cu becul, ca eu am muscat`o , cu aparatul de masura in stby pe colector aveam 95 volti si puteam sa jur ca e ok. A fost nevoie sa-i comand alt traf de linii ca sa constat ca pcb-ul avea o crapatura extrem de fina ;)

Link spre comentariu

acuma,sa isi comande un lcd,pe ala sa il arunce... :101 inca un gunoi pus in cap!

parerea mea e ca un lcd e mai de gunoi de cat un crt,durata de viata a unui lcd e mult mai mica de cat a unui crt,nu stiu daca exista tv lcd ce sa tina 15ani fara reparatii,cat tineau tv-urile anilor 90,samsung,philips,megavizion, goldstar,sa nu uitam si de nei indiana 200,personal am un lg(goldstar) care a mers 14ani fara interventii,mergea cel putin 14 ore pe zi(de dimineata la 7-8 cand se trezea primul pana pe la 1-2 noaptea cand se culca ultimul nu se mai pun si noptile cand uita sa mai fie oprit ca se lua omenii cu somnul)l-am desfacut imediat ce a iesit din garantie, de curiozitate sa vad cu ce se mai joaca coreeni,cu toate ca era asamblat in polonia,are cca 2 ani de cand sta pe sifonier din respect pentru cele cca 5 salarii cat dadusem pe el,si pentru firma cel proiectase,mentionez ca nu stiu inca ce chassis e in el,cand l-am desfacut habar nu aveam ce este un chassis de tv,si nici la reparat nu am prins inca acest model,inafara de putin defocalizat(de vina e tubul samsung made in germay) televizorul e inca in stare foarte buna de functionare,fara interventii,deci parerea mea e ca un tv lcd in afara de aspectul slim si o diagonala mai mare bine inteles si alte functii imagine hd.etc ca durata de viata este net inferior unui tv crt al anilor 90,deci daca tv ul crt are tub bun si un chassis fiabil ,merita reparat,in nici un caz cumpararea unui lcd in rate,care pana la achitarea ultimei rate v-a fi depasit de nu stiu eu ce functie inventata mai nou(un bec rosu in centru tv ului ce-ti regleaza imaginea in functie de inaltimea ce o ai ,sau mai stiu eu ce prostie de genul asta ,inventat pentru a scoate un ban in plus,si de a prosti clientul)
Link spre comentariu

Pe condul din driver de 47uf nu am nici tensiune alternativa, nici continua.M-a disperat tv-ul asta.O sa ziceti ca poate sa fie procesorul, dar nu are cum.Tensiunea de 300 vad ca e 320v (probabil pentru ca nu exista consum nu?)Tranz linii nu functioneaza (radiator linii rece)Conzi vad c-au fost schimbati doar in sursa si BV, traseul pare foarte ok... sa fie conzii folositi defecti?? Becul trebuie montat intre colector si emitator Linii?Un pont va rog mult

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări