Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema deosebita tv philips


Recommended Posts

Este vorba de un tv echipat cu celebrul l01 2e aa.Am inteles ca era functional, dar baiatul (un pusti - proprietarul) a comandat o sacosa de conzi de pe net, si s-a apucat sa-i inlocuiasca pe cei vechi.M-am uitat pe placa, si a inlocuit in sursa si in zona BV conzi cu alti jamicon si samwha. M-am uitat pe schema si vad ca i-a inlocuit cu altii de acceleasi valori/voltaje.Simptome :Il pornesc, face bongul de demagnetizare, dar nu are imagine. Ledul stby reactioneaza din telecomanda.Tensiuni : 12V exista in sursa, 300V, 95V, pe placa TK am 95v ... In zona BV am 0v.Pe condul de 47uf din driver am 0V. L-am si inlocuit si degeaba.Ce sa-i fac, ca am verificat toate lipiturile, si conzii, am verificat polaritatea conzilor schimbati, totul e ok.Va rog mult sa-mi dai niste sfaturi, ca m-a innebunit tv-ul asta.

Link to comment
Share on other sites

In colectorul liniilor ii vine 95v? Probati cu becul, ca eu am muscat`o , cu aparatul de masura in stby pe colector aveam 95 volti si puteam sa jur ca e ok. A fost nevoie sa-i comand alt traf de linii ca sa constat ca pcb-ul avea o crapatura extrem de fina ;)

Link to comment
Share on other sites

11V din colector tranz 7403 este sursa de energie pt driver, pe 47micro este tensiune alternativa.Asta in caz ca exista semnal driver din sincroprocesor.

post-27339-139829794371_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

acuma,sa isi comande un lcd,pe ala sa il arunce... :101 inca un gunoi pus in cap!

parerea mea e ca un lcd e mai de gunoi de cat un crt,durata de viata a unui lcd e mult mai mica de cat a unui crt,nu stiu daca exista tv lcd ce sa tina 15ani fara reparatii,cat tineau tv-urile anilor 90,samsung,philips,megavizion, goldstar,sa nu uitam si de nei indiana 200,personal am un lg(goldstar) care a mers 14ani fara interventii,mergea cel putin 14 ore pe zi(de dimineata la 7-8 cand se trezea primul pana pe la 1-2 noaptea cand se culca ultimul nu se mai pun si noptile cand uita sa mai fie oprit ca se lua omenii cu somnul)l-am desfacut imediat ce a iesit din garantie, de curiozitate sa vad cu ce se mai joaca coreeni,cu toate ca era asamblat in polonia,are cca 2 ani de cand sta pe sifonier din respect pentru cele cca 5 salarii cat dadusem pe el,si pentru firma cel proiectase,mentionez ca nu stiu inca ce chassis e in el,cand l-am desfacut habar nu aveam ce este un chassis de tv,si nici la reparat nu am prins inca acest model,inafara de putin defocalizat(de vina e tubul samsung made in germay) televizorul e inca in stare foarte buna de functionare,fara interventii,deci parerea mea e ca un tv lcd in afara de aspectul slim si o diagonala mai mare bine inteles si alte functii imagine hd.etc ca durata de viata este net inferior unui tv crt al anilor 90,deci daca tv ul crt are tub bun si un chassis fiabil ,merita reparat,in nici un caz cumpararea unui lcd in rate,care pana la achitarea ultimei rate v-a fi depasit de nu stiu eu ce functie inventata mai nou(un bec rosu in centru tv ului ce-ti regleaza imaginea in functie de inaltimea ce o ai ,sau mai stiu eu ce prostie de genul asta ,inventat pentru a scoate un ban in plus,si de a prosti clientul)
Link to comment
Share on other sites

Pe condul din driver de 47uf nu am nici tensiune alternativa, nici continua.M-a disperat tv-ul asta.O sa ziceti ca poate sa fie procesorul, dar nu are cum.Tensiunea de 300 vad ca e 320v (probabil pentru ca nu exista consum nu?)Tranz linii nu functioneaza (radiator linii rece)Conzi vad c-au fost schimbati doar in sursa si BV, traseul pare foarte ok... sa fie conzii folositi defecti?? Becul trebuie montat intre colector si emitator Linii?Un pont va rog mult

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines