Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LCD , schimbare invertoare


Postări Recomandate

Buna ziua. Am o intrebare si poate ma ajutati cu un raspuns.Am un lcd de 42 inchi cu problema la invertorul A si care nu mai poate fi reparat. Invertoarele alimenteaza fiecare 10 lampi. Intre aceste 2 invertoare este o panglica ,nu am apucat sa vad exact ce scrie la fiecare in parte dar cred ca sunt vreo 10 trasee, daca nu mai multe. Deasemenea de la invertorul A mai pleca spre t-con o panglica cu 4 trasee din care 2 GND. Tot la invertorul A am si mufa de alimentare dinspre sursa.Dar am un alt lcd de 40 inchi cu invertoarele ok., si tot pentru 10 lampi fiecare. Acesta are doar mufa de alimentare, fiecare in parte care pleaca de la sursa.As putea monta acest invertor, banuiesc ca alimentarile la aceste invertoare ar trebui sa fie ok dar nu stiu care era rolul mufei cu 4 pinii inspre t-con. Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

  • 2 săptămâni mai târziu...

Am facut ceva poze.Invertorul pe care vreau sa-l pun are doar mufa de alimentare clasica. Acesta care e acum are 3 mufe , mufa cu nr.3 duce la cealalta parte a invertorului, mufa 2 e alimentarea, iar mufa 1 duce la t con.  Ce rol are aceasta mufa care duce la t con, se poate anula cumva? Va multumesc.

Nu pot pune pozele.

Editat de alex26
Link spre comentariu

Nu cred ca puteti anula acele mufe...din ce imi dau eu seama ...pe placa care este si invertorul mai e si altceva care are legatura cu procesarea semnalului video....

daca aveti probleme numai cu invertorul ...puteti anula alimentarea celui defect si montarea in paralel a celui bun! (daca e posibil asa ceva...daca e posibil sa incapa {fizic}cele doua acolo in tv)

pe acela original sunt traseiele care alimenteaza (controleaza) t-conul....

mai exista alta mufa care duce la t-con in afara de cele din poza??

banuiesc ca nu!

Link spre comentariu

1.Fa poze din spate sa se vada tot spatele televizorului si la tcon..Cred ca e vorba de master , slave si comanda pentru dim dinamic ce o ia din tcon (merge si fara aia dar nu mai face pe auto aceasta functie) de acolo si benzile , dar din pozele postate nu imi dau seama exact.

Am intalnit ca in panel sa aiva o fotocelula tot pentu dim dinamic.

2. invertorul care il ai pe ce panel a fost ? ,cate neoane erau ? cum erau legate (serie sau paralel )? are control pe vreunele din ele ?.

 

Nu merge doar asa ca iau si modific altu pana nu sti cele de mai sus.

Editat de cianyika
Link spre comentariu

Am revenit cu poze.

In prima poza este lcd-ul meu cu probleme la invertoare. In pozele 2 si 3 invertoarele acestuia master si slave.

In pozele 4 si 5 sunt invertoarele pe care vreau sa le montez iar in ultima poza este mufa de pe aceste invertoare care duce  de la unul la altul, si mai este mufa de alimentare.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

acum inteleg eu ...

dvs aveti un tv care are un invertor compus din doua parti!(stanga /dreapta) 

si aceste doua parti sunt unite printr-o panglica ....

iar dvs ati dori sa schimbati doar o parte din acest invertor ...zic eu ...imposibil de realizat !

daca doriti, puteti schimba cele doua parti (stanga /dreapta) impreuna ...si aveti doar de vazut cum faceti sa compatibilizati mufa de alimentare la cele doua parti ....si ar  trebuii vazut daca functioneaza fara legatura (a treia) de la t-con....

Link spre comentariu

Ai 2 posibilitati :

1 sa pui alt invertor tot master slave cu 20 de tuburi.

2. sa pui un invertor normal pentru 18-20 de tuburi iar o parte o pui la masa. (la 19 tuburi lasi in aer cate un neon , unu sus si unu jos)

 

Invertorul trebuie sa fie tot pentru tuburi de 42.sau minim 40.

 

ps. Dar ce are invertorul tau ?

Link spre comentariu

Pai nu merge asa ca intra in protectie , daca nu sunt atatea neoane cu cate este prevazut invertorul nu va merge ci va intra in protectie. (porneste si se opreste)

 

Marea majoritate a invertoarelor simple este cu un cap la masa si unu in invertor.

 

 

Da merge ce ai tu (banuiesc ca sunt pe un panel samsung) doar ca trebuie sa mai pui o mufa de alimentare pentru slave ca cea de pe master. sa fi atent sa bata Von si dim.

SI sunt 20 de neoane nu 10 :wretre

ps.

Am vazut in poza ca ai incercat repararea invertorului , sfatul meu este daca ai avut mos (tranzistor) dus pe invertor ai dus si integratul de comanda (ai schimbat si integratul ? )

Editat de cianyika
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări