Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bec Xenon


Ombladon2002
 Share

Recommended Posts

Am incercat sa probez un bec xenon (cu tot cu droser) la o sursa de PC dar nu se aprinde,palpaie cam de 2-3 ori pe secunda.Pe ramura de 5V a sursei,am pus un bec (nu am avut rezistenta) care nu s-a mai aprins la intensitatea normala (cum se aprindea in general cand alimentam diverse montaje cu sursa) si a inceput sa palpaie in acelasi ritm cu xenonul.Dupa 3 secunde mi s-a restarta PC-ul care este bagat in aceeasi priza cu sursa respectiva,dar asta ar putea fi o coincidenta.Nu am alt bec xenon si nici alta sursa de tensiune pentru a proba becul respectiv,este de vina sursa au becul (mai exact droserul)?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ma tem ca solutia cu condensatorul electrolitic in paralel cu iesirea de 12V a sursei nu e posibila, ar trebui un condensator de minim 0,22F/15V, iar sursa l-ar vedea ca pe un scurtcircuit la o asemenea valoare, si ar intra in protectie.

Un acumulator de 12V/7Ah(de la un UPS) va face fata, in schimb, la becul acela HID.

Link to comment
Share on other sites

Eu am vrut sa-l probez fara sa mai cobor la masina,sau sa aduc bateria de la scuter in casa.Daca ar fi consumat prea mult curent la pornire,ar fi intrat sursa in protectie si s-ar fi inchis,asa cum face cu becurile normale de 50W,dar cu cel HID,nu intra in protectie,ci doar clipeste becul,totusi de ce mi s-a restartat PC-ul?

Link to comment
Share on other sites

Invertorul Hid e o chestie cu comportare neliniara si e rectiv rezistiv ca , consumator . nu e o simpla rezistenta cum e un bec de 50w. asa ca se poate foarte usor produce o rezonanta intre sursa de pc si invertor . sursa de pc nu e stabila pentru orice sarcina reactiva .ea e facuta pentru Pc care e o sarcina aproape rezistiva. in caz nefericit se produc fenomenene ciudate ca cel specificat. nu mai alimentati de la sursa de pc , in caz nefericit poate sa crape ceva.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines