Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema monitor LG


Guest mariusul19
 Share

Recommended Posts

Guest mariusul19

Buna ziua!

Inainte sa i-mi expun problema, vreau sa specific ca sunt cu cunostinte destul de limitate in ceea ce priveste electronica.

In urma cu ceva vreme, unul din monitoarele mele, un LG W1942S a incetat sa mai functioneze. Ledul se aprindea si se stingea neputand fi controlat iar pe ecran nu aparea nimic. Cu ajutorul google am aflat ca ar putea fi de vina ceva condensatori. (vreau sa mai specific ca ducerea lui la un service e exclusa. Deja am bagat peste 200 de lei in componente de schimb, aparat de masura, pistol de lipit,cositor...etc, chiar as vrea sa invat acest domeniu, deci, e ca o provocare. Reparatul probabil ma costa doar 100 de lei, deci...)

Revin, am inlocuit 3 condensatori, cei de 470(doi bombati si al treilea puscat de-a binelea), l-am pus in functiune si problema e alta acum: ledul se aprinde, e controlabil de la butonul de pornire, sta albastru(in stand by era portocaliu), dar pe ecran nu apare nimic, nu "no signa", nimic. Apoi mi s-a spus(de catre un electronist) ca mi-e dus transformatorul invertorului si ca trebuie sa-l schimb(acel transformator scotea un zumzet continuu), EEL - 2W, EBJ42468501, dar dupa cateva cautari prin magazine de profil, am primit acelasi raspuns...ca nu exista(!!!). Dupa cateva cautari pe internet am gasit un inlocuitor EEL-22W EBJ42468701, l-am comandat de dincolo si l-am inlocuit, dar problema ramane neschimbata...nimic pe ecran, zumzetul persista

O imagine identica cu placa mea

http://img.inkfrog.com/click_enlarge1.p ... =563751457

Ce as putea sa fac in continuare?

Link to comment
Share on other sites

verificati mos-ul de pe placa(verso)sa nu fie strapuns-pe aparat>diode>daca da 000 este in scurt(trebuie dezlipit),dupa care verificati si acea piesa de radiator(dioda) la fel sa nu fie in scurt(la fel trebuie scoasa din circuit). trebuia inlocuit toti condensatorii,si de pe bara de 5v.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines