Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fujitsu Siemens Amilo XA2528


blue36
 Share

Recommended Posts

Un sfat va rog!Laptopul are urmatoarea problema, dupa ce incarca sigla de boot ingheata, nu mai booteaza de pe hard, daca apas f12 si aleg hardul ca boot acesta porneste dar trebuie instalat windows-ul. Apas f12, aleg stick-ul ca boot si porneste instalarea windows-ului, la restart trebuie sa pas din nou f12 si sa aleg hardul pentru a continua, ajunge in momentul cind trebuie dat un nume calculatorului, nu functioneaza tastatura decit tastele de F.... si caps look, acelasi simptom si cu tastatura pe usb.Cu un stick Linux live incarca sistemul de pe stick iar tastatura functioneaza perfect, toate tastele!Am schimbat, hardul, memoriile, placa wireless, tot la fel se comporta!Nu cred ca este de la bios, mai degraba banuiesc ceva hardware!O idee?Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

Sigur! Mai mult de atit, chiar acum i-am facut un update de bios de pe cd, comportamentul este acelasi!Se blocheaza pe sigla Fujitsu Siemens computers si bara de stare care indica incarcarea biosului este la capat!

Link to comment
Share on other sites

Procesorul s-a inlocuit, cipsetul nu! Tensiunile sint in regula, aseara l-am pornit pe linux live si am pus sa mearga pe live tv, mai precis pe hbo hd, fullscreen, dupa aproape 8 ore laptopul functioneaza in continuare fara probleme legate de video!Am scos definitiv tastatura si am lasat-o pe cea pe usb, comportamentul este identic, in momentul cind trebuie sa trec numele calculatorului nu recunoaste nicio litera saqu cifra, functioneaza doar tastele de F , capss lock si tab!Am scos si unitatea optica, placa wireless, hdd, se blocheaza cu sigla si cind trebuie sa booteze de pe hard sau orice altceva treca in bios ca prim boot!

Link to comment
Share on other sites

daca spuneti ca pe linux merge ...chiar si tastatura, perfect!(e un linux care ruleaza din ram?)...eu banuesc ca e ceva cu windows-ul de instalat...probabil unele drivere nu se instaleaza corect. ce windows instalati?(vista,7 sau 8)?ati incercat numai cu o singura versiune de windows?dar daca il porniti cu un live/windows(hiren s), tot aceleasi probleme sunt?

Link to comment
Share on other sites

Va salut!Am incercat cu xp, vista, win7 si win 8, merge instalarea dar nu functioneaza tastatura nici a lui nici usb, bootarea cu linux live de pe stick functioneaza si deasemeni si tastatura. Hirensboot nu vrea sa booteze! Instalarea sistemelor s-a incercat atit de pe cd cit si de pe stick!In win8 cind trebuie bagat serialul are si tastatura virtuala, nu functioneaza nici aceasta! Chiar nu am idee ce se intimpla!

Link to comment
Share on other sites

Eu tare banuiesc un southbridge cu probleme......

Multam! :aplauze Reflow la southbridge, totul este in regula dar acum am observat ca lipseste placuta de cupru care trebuia sa fie pe acesta, placuta de cupru am nu este o problema dar cum o fixez acolo?
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines