Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Monitor Benq q7c4 porneste numai cand vrea


Den
 Share

Recommended Posts

Defectul pare unul clasic dar nu ii dau de cap.Am schimbat toti electroliticii de pe alimentarile principale si am relipit aproape toata placa in cautare dupa lipitura "rece".Nu reusesc sa ii dau de cap. Ce se intampla.Functioneaza perfect cam 3...7 zile si apoi incepe sa apara meniul osd in mod aleatoriu.Daca il opresc nu mai porneste.Trebuie sa astept cateva ore...si iar functioneaza.Ultima oara am asteptat 2 zile cu el desfacut pe masa si nu a mai dorit de nici o culoare sa mai functioneze .In seara asta cand am venit de la servici l-am considerat pierdut definitiv si ma pregateam sa il dezmembrez,cand a pornit.....din senin.. Ce am observat,tensiunea e de 18v cand invertorul nu functioneaza,iar condensatorii lucreaza la 16v?!

Link to comment
Share on other sites

Am incercat sa-l pornesc si fara tastatura,fara efect. Tastatura nu are nimic activ pe ea,sunt doar intrerupatoarele. In momentul cand nu "dorea" sa porneasca,si apasam butonul de power,se auzea zgomot in trafuri,si chiar si fara sa apas,era un zumzet foarte fin cand il alimentam.Acum zgomotul a disparut..

Link to comment
Share on other sites

Am schimbat absolut toti electroliticii de pe placa in seara asta.Dupa o ora de functionare apare din nou meniul,ori cu sunet ori cu luminozitate,etc.Apare si dispare. Inca functioneaza. Are un cablaj deosebit de prost.Imi aduce aminte de radiourile autohtone..

Link to comment
Share on other sites

Am zis sa-l opresc,nu sa-l pornescNu,ma gandeam sa scot invertorul din functiune si lampile si sa il tin o perioada ca sa vad daca face figuri.Leduri doar ca sa am o sursa de lumina.Am un server la care il pot tine nonstop.Dar mai cuminte schimb lampile.Nu am desfacut sa vad daca se si poate face..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Cam acelasi defect, are momente cand nu se aprinde ledul albastru cand apas butonul power, uneori nu se opreste, ramane led galben chiar daca tin apasat butonul power mai mult timp. Il scot din priza, se stinge ledul galben dupa circa 5-8 secunde apoi cand realimentez nu mai porneste.  Inteleg sa nu porneasca, dar sa nu se opreasca?.

Link to comment
Share on other sites

Prin natura job-ului , tangential am vazut, aceasta manifestare /pentru alte modele de monitoare/ ..>>>>.incepe sa apara meniul osd in mod aleatoriu si asa cum a spus D-nul @dan cod, problemele sunt de la pushbutoane.

In sine isi pierd rezistenta de izolatie care cred ca este de ordinul zecilor de megaohmi si ajung la ordinul sutelor de kilohmi, si de aici "comenzi nedorite">>> acea manifestare.cu osd-ul pe ecran.

Am sa intreb colegii maine , daca au fost si alte probleme , de  bios corupt , dar cu certitudine  , la 9 din 10 defecte de acest tip, s-au schimbat pushbutoanele si parca doar la unul s-a schimbat placuta de comanda, cu totul.

Am vazut si butoane de alimentare montate pe cutii de hard extern cu defect de fabricatie , practic butonul de power /cutie hdd cu  alimentator extern /prezenta acea rezistenta , ca atare hard-urile functionau aleatoriu,cand si cum vroiau, unele de loc.

Am spus 9 din 10 pentru a sublinia incidentele ca procentaj cu aceasta solutionare ,si nu faptul ca atatea defecte au..... fost.

Poate intamplarea nefericita face ca si butoanele schimbate sau unul din ele, sa aibe probleme si de fapt prin inlocuire nu s-a indepartat cauza.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines