Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PALLADIUM 28ZPF


Postări Recomandate

Sanatate permanenta!As vrea sa salvez de la reciclare acest TV.N-am reusit sa gasesc schema.Nu ii stiu istoricul dar e "cotrobait" in zona sursa si trafo linii,din fericire nu la componentele smd de pe spatele placii.Contine:P6NB80FP+TEA2262-sursa,SAA5297PS/262-contr.,TDA8843-jungle,TDA8350-b.v.,STV5112-video,OREGA40348A-03-trafo linii(posibil schimbat pe placa cineva a scris HR8624).O schema daca aveti m-ar ajuta.MULTAM!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • 2 săptămâni mai târziu...

Sanatate permanenta si sarbatori cu bine!Am aflat cauza defectarii TV-a fost "traznit".Singura componenta din sursa(nu pleaca) pe care n-am cum s-o verific e TEA2262,restul sunt OK.Am "manarit" o sursa de TV ALFA 61T(rusesc) si am obtinut cele 4 tensiuni pe care le scotea sursa originala.Tv-ul porneste OK face st-by si on cu telecomanda LCD-ului MAXWELL(al meu) schimba programe,reglaje de baza-volum contrast etc. mai putin programare posturi.Este IRC81389 telecomanda care-i trebuie si daca nu care ar fi potrivita?MULTAM!

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Revin cu TV-ul si cu rugamintea de a-mi da cateva sfaturi.Am cumparat TEA2262 si tz-ul din sursa.Inainte de a monta CI am mai verificat si gasit defecte:ZP2/ZP3+optocuplorul ICP2.N-am avut zenere smd si am pus(de proba) doua DZ6V2 iar oc. am luat din recuperate corespondenta pinilor fiind la fel.Se intampla asa:cu bec de 60W porneste sursa,tensiuni OK,B+ regleaza.Pe capacul TV scrie consum de 90W,daca pun bec de 100W B+ scade de la 150V la 110V  inclusiv cu sasiul(Orion Professional 4400) montat in tv,apare imagine dar redusa H/V.Cu sursa improvizata despre care am zis mai sus TV-ul functioneaza.Sunt ghinionist si am prins TEA stift ori e trf. chopper?Multam!P.S. am masurat/schimbat toate componentele primar-secundar sursa.

Link spre comentariu

M-am prins domnilor ca "ajutorul" dat de d-l Palcu e cumva nepotrivit,nu indraznesc sa-i zic altfel d-aia am si raspuns in aceeasi maniera.L-am reparat si sunt convins ca nu va intereseaza ce a fost defect.Va multumesc!

 

un topic cind este deschis este pentru toti daca postam intrebari postam si rezolvarea lor nu conteaza ca sint multi meseriasi pe forum ca ei stiu defectu dar mai sint si incepatori care trebuie ajutati daca nu postam rezolvarea lor ei nu pot invata de asta ne ajutam uni pe alti  si so luam asa sint multe defecte care si la un meserias dureaza pina dai de defect si daca un meserias munceste mai mult nu inseamna ca trebuie sa munceasca toti pt acelasi defect eu cred ca de asta este deschis forumul sa ne ajutam reciproc succes si multa bafta tuturor 

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări