Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

PALLADIUM 28ZPF


Recommended Posts

Sanatate permanenta!As vrea sa salvez de la reciclare acest TV.N-am reusit sa gasesc schema.Nu ii stiu istoricul dar e "cotrobait" in zona sursa si trafo linii,din fericire nu la componentele smd de pe spatele placii.Contine:P6NB80FP+TEA2262-sursa,SAA5297PS/262-contr.,TDA8843-jungle,TDA8350-b.v.,STV5112-video,OREGA40348A-03-trafo linii(posibil schimbat pe placa cineva a scris HR8624).O schema daca aveti m-ar ajuta.MULTAM!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sanatate permanenta si sarbatori cu bine!Am aflat cauza defectarii TV-a fost "traznit".Singura componenta din sursa(nu pleaca) pe care n-am cum s-o verific e TEA2262,restul sunt OK.Am "manarit" o sursa de TV ALFA 61T(rusesc) si am obtinut cele 4 tensiuni pe care le scotea sursa originala.Tv-ul porneste OK face st-by si on cu telecomanda LCD-ului MAXWELL(al meu) schimba programe,reglaje de baza-volum contrast etc. mai putin programare posturi.Este IRC81389 telecomanda care-i trebuie si daca nu care ar fi potrivita?MULTAM!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Revin cu TV-ul si cu rugamintea de a-mi da cateva sfaturi.Am cumparat TEA2262 si tz-ul din sursa.Inainte de a monta CI am mai verificat si gasit defecte:ZP2/ZP3+optocuplorul ICP2.N-am avut zenere smd si am pus(de proba) doua DZ6V2 iar oc. am luat din recuperate corespondenta pinilor fiind la fel.Se intampla asa:cu bec de 60W porneste sursa,tensiuni OK,B+ regleaza.Pe capacul TV scrie consum de 90W,daca pun bec de 100W B+ scade de la 150V la 110V  inclusiv cu sasiul(Orion Professional 4400) montat in tv,apare imagine dar redusa H/V.Cu sursa improvizata despre care am zis mai sus TV-ul functioneaza.Sunt ghinionist si am prins TEA stift ori e trf. chopper?Multam!P.S. am masurat/schimbat toate componentele primar-secundar sursa.

Link to comment
Share on other sites

M-am prins domnilor ca "ajutorul" dat de d-l Palcu e cumva nepotrivit,nu indraznesc sa-i zic altfel d-aia am si raspuns in aceeasi maniera.L-am reparat si sunt convins ca nu va intereseaza ce a fost defect.Va multumesc!

 

un topic cind este deschis este pentru toti daca postam intrebari postam si rezolvarea lor nu conteaza ca sint multi meseriasi pe forum ca ei stiu defectu dar mai sint si incepatori care trebuie ajutati daca nu postam rezolvarea lor ei nu pot invata de asta ne ajutam uni pe alti  si so luam asa sint multe defecte care si la un meserias dureaza pina dai de defect si daca un meserias munceste mai mult nu inseamna ca trebuie sa munceasca toti pt acelasi defect eu cred ca de asta este deschis forumul sa ne ajutam reciproc succes si multa bafta tuturor 

Edited by Harhas Florin
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines