Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Yamaha AX 570 - posibile defecte


doru77
 Share

Recommended Posts

Va salut! Am primit azi amplificatorul comandat, Yamaha AX 570. Despre sunet este prematur sa comentez. La o prima impresie este in regula, oricum mai bun decat al Pioneer-ului pe care il am. Ce ma nemultumeste sunt urmatoarele: 1. Nu functioneaza cu telecomanda universala cu care comand si CD-playerul, tot un Yamaha. Am incercat si cu cautarea automata si cu introducerea manuala a unor coduri. Cei drept in cartea telecomenzii nu specifica existenta codurilor pentru amplificator ci ``hifi/cd, aux s.a. Telecomanda este Well rc-univ-01sr-wl pentru 8 aparate. Este posibil ca nici unul din coduri sa nu fie potrivit pentru amplif? Cum pot verifica receptorul de telecomanda? 2. La actionarea butonului de loudness se atenueaza f. mult semnalul audio. Este normal sau este un defect? Multumesc anticipat pentru atentia acordata si pentru raspunsuri!

Link to comment
Share on other sites

Despre telecomandă nu pot să comentez nimic, dar problema cu loudness-ul e clară la Yamaha, aşa i-a dus capul să facă, aşa a a ieşit. Nu ai ce face şi mai rău e că nu ştii niciodată care e poziţia corectă ptr scos efectul.

Link to comment
Share on other sites

E un defect de gîndire al firmei, sau de strategie, ampliful funcţionează cum a fost proiectat cît e în stare bună, doar bătrîneţea mai are un cuvînt de spus uneori la anumite piese.

 

Cum s-ar putea remedia acest inconvenient?

 

Merge cu telecomanda universala, Problema acelor modele este comutatorul de intari care se deregleaza.

 

A mea se pare ca nu are cod pentru amplificator. Cu cd playerul se intelege dar cu amplificatorul nu. Poti sa imi recomanzi o telecomanda care este sigur ca are coduri pentru modelul asta de amplificator?

Link to comment
Share on other sites

Dacă laşi puţometrul de loudness la ''flat'' ar trebui teoretic să ai semnalul liniar cu tonurile în poziţie de mijloc, dar... surpriză, nu va fi liniar şi nici tonurile nu se vor simţi prea mult, avînd frecvenţele de acţionare prea la capetele benzii şi efect prea mic de +/-10dB. O soluţie mai complicată ar fi modificarea blocului de tonuri cu o altă schemă şi renunţarea la beleaua de loudness reglabil. Dar cel mai corect e să ocoleşti blocul de tonuri prin apăsarea butonului ''Pure direct'' şi să introduci un egalizator între ''Pre out'' şi ''Main in''.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines