Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
vdingo11

Stabilirea unei temperaturi constante intr-o incapere

Recommended Posts

Salutare. De vreo cativa ani obisnuiesc sa cresc puisori pentru carne si sa ii achizitionez in aceasta perioada. Ei fiind micuti le este necesara o caldura constanta si lumina. Anul trecut am facut o cutie mare pe care am izolat-o cu polistiren si in care am introdus un bec obisnuit. Problema era ca se incalzea la un moment dat foarte tare in cutie. Am incercat apoi cu unul economic dar nu mai dadea suficienta caldura. Dezavantajul era ca ori aveam caldura prea mare ori insuficienta. Cum as putea face sa in acea cutie sa am lumina permanenta si o temperatura constanta - caldura trebuie sa o obtin tot cu un bec banuiesc. Eu ma gandeam la un termostat, dar acesta va intrerupe si lumina. Eventual sa merg cu doua becuri - unul econom care doar va lumina fara sa emane caldura si altul obisnuit controlat de termostat. Nu am idee dar experienta voastra ma poate ajuta cu siguranta. Precizez ca nu am vazut in viata mea un termostat deci va rog pe langa sfaturile practice poate imi indicati si niste produse care sa fie sigure.Multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si un "alimentator" care, din reteaua de 230V, sa dea 12V pentru alimentarea termostatului.Grija mare la aerisire, bioxidul de carbon expirat se acumuleaza in partea de jos a cutiei daca nu are gauri de aerisire acolo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca aveti suficiente cunostinte, puteti incerca aceasta post-14622-139829787378_thumb.jpg schema.

Nu imi permit sa cred ca pot realiza asa ceva.

Dar un prieten sau cunostinta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca aveti suficiente cunostinte, puteti incerca aceasta [attachment=0]Termostat 02.JPG[/attachment] schema.

Nu imi permit sa cred ca pot realiza asa ceva.Daca ar fi de legat niste fire ceva, da, dar mai mult nu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Un bec economic pt. iluminare si un bec clasic pt incalzire alimentat printr-un dimmer (variator de tensiune ) ar fi o solutie economica. Trebuie sa gasesti reglajul convenabil al dimmer-ului , dupa care dat fiind izolarea cu polistiren, cred ca temperatura s-ar mentine in niste limite convenabile .In plus un dimmmer e ieftin (cca. 15 lei ) asa ca merita incercat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cred ca in situatia ta s-ar potrivi un termostat cu bimetal pentru centrala termica. Se gaseste usor la magazinele cu electrice.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pentru incalzirea puisorilor si nu numai, se folosesc becuri speciale cu infrarosu. Nu este nevoie de termostat, becul se suspenda deasupra puisorilor, acestia se baga sub bec cand le este frig, iar cand se incalzesc prea tare se indeparteaza singuri, doar cutia unde cresteti puii trebuie sa fie suficient de mare ca sa aibe si zone mai racoroase.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu folosesc becuri de 60 w si nu sa copt nici un pui si nici nu a inghetat de frig. Chiar merge totul bine fara bataie de cap dar nu bag becul in borcan e pur si simplu pozitionat deasupra cutiei. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.