Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

JVC 11ak45 b5


Postări Recomandate

Buna seara, am acest tv de reparat si am cam ramas in pana de idei. Tv-ul porneste dar fara rastru(daca maresc ug2 nu apare cursa inversa ci o lumina difuza in centrul ecranului) eu banuiesc ca e integratul de cadre defect STV9379FA ,am inlocuit electroliticii de pe langa el,rezistenta de alimentare a integratului (era arsa),am refacut lipiturile, verificat conzii nepolarizati, etc.Tensiunile sunt ok,sunet are dar fara imagine.Am incercat sa pun tda 9302h care parea identic ca datasheet dar nu mergea si r603 se incalzea excesiv.Problema este ca maine trebuie sa il rezolv si doream sa stiu daca are cineva vreo idee si daca ic cadre mentionat mai sus e compatibil cu STV93799(fara terminatia fa).Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Pai...Cand am incercat cu LA pe care mi la plesnit (a sarit o bucata din el) cu tda scoate fum rezistenta de pe 60v si tensiunea e 7 volti, :nebunrau: acum poate era stricat integratul tda dar LA-ul era nou si mai folosisem.Ma gandesc poate sa fie defect finalul video?Originalul e un tda 6109 jf sa incerc sa il schimb?

Link spre comentariu

Nu mai am nici o idee cu tv-ul asta.Am insa o intrebare: pe integratul original stv 9379FA intre pinul 2 si 3 adica supply voltage si flyback supply daca masor cu multimetrul dat pe scala pt diode si tz nu imi arata nimic (rez infinita) nici intr-un sens nici in celalalt.Pe cele cumparate daca masor la fel imi arata ca o dioda catodul corespunzand pinului 2 si anodul pinului 3. Mentionez ca daca pun integratul original nu se incinge rezistenta "r603" dar nu am rastru. Poate are cineva un imtegrat original sa-mi spuna si mie daca sunt stifturi cele cumparate de mine sau e intrerupt originalul ca eu nu mai am nici o idee :cry: .Va multumesc.

Link spre comentariu

Cu integratul scos masurati tensiunea pe pinul 2 =11v;pinul 4=-11v;si pinul 3=60v!Dupa ce va asigurati ca sunt prezente TOATE tensiunile ,mai ales cea de 60v [schimbati si condensatorul care filtreaza aceasta tensiune ],puteti sa montati finalul=tda8172,stv,la etc .

Link spre comentariu

se poate monta si un circuit de genul TDA8172 dar cu o mica modificare...se intrerupe tensiunea de 60v (pinul 3 ramane in aer) si se monteaza un cond de 100uf/63v cu plusul in pinul 6 si minusul in pinul 3(cel ramas "in aer") ...si incercati asa ...poate aveti noroc! :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări