Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Sign in to follow this  
Kostas1

Problema radio SONY

Recommended Posts

Buna ziua!Am luat din targ cu 10 RON un aparat SONY SRF-S26, AM/FM stereo. Aparatul este foarte mic, o bijuterie. Pe FM/FM stereo aparatul merge fara probleme, selectivitate buna, sensibilitate buna, separatie de canale buna. Merge bine si indicatorul de acord si selectorul mono/stereo. Problema mea este ca nu se aude nimic pe AM. Comutatorul este astfel: AM/FM/FM stereo. Cand dau pe AM este liniste, nici macar paraziti, nimic. Am cautat schema pe NET dar nu este de gasit, sau sunt site-uri care cer 20 $ pe schema - evident nu se merita. Am desfacut aparatul, este sofisticat in ciuda simplitatii, construit cu tehnologie SMD. Are 3 integrate SMD, din care 2 cu multi pini ( nu am notat cum se numesc, intrucat m-am gandit ca sunt f. dificil de inlocuit sau ma costa cat nu face, sau nu acolo e ''buba'').Aparatul nu are mufa pentru alimentarea exterioara.Intrebarile mele sunt:- este posibil sa se fi ars partea de AM din integrate? De ce s-ar arde in conditiile in care in aparat nu exista sursa de supratensiune, adica alimentare exterioara?- ce alt defect ar putea fi?Multumesc anticipat!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verifica prima data comutatorul ala sa fie ok si sa nu ai trasee intrerupte langa el.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am gasit defectul!Erau dezlipite de pe placa firele de la bobina de pe ferita (de la circuitul de intrare). Aceste fire nu erau lipite pe placa direct, ci erau lipite pe un mini-cablaj care trecea printr-o mica fereastra in cablajul principal si se lipea acolo. Ei bine, in zona unde mini-cablajul era lipit de cablajul principal, pur si simplu s-au retezat traseele (probabil de la un soc). Am refacut traseele in acea zona si e totul ok. Problema era ca de-abia se vedeau, a trebuit sa folosesc lupa!Numai bine!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines