Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
cozmalau

TDA 2822m arde integratul

Recommended Posts

buna! am relizat un amplificator audio de mica putere pentru casti cu integratul TDA 2822m , functioneaza dar integratul incepe sa arda dupa 3-4 secunde de la pornire , am incercat cu boxe in loc de casti si la fel , de ce? legaturile sunt bune , nu este scurt.

post-76417-139829786754_thumb.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

2,3V CC de la o sursa reglabila 0-30v 2A (cu tranzitorul de putere MJ 3001)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca ai respectat schema atunci ai oscilatii, asta ar fi singura explicatie ce o gasesc, daca ai osciloscop poti verifica simplu, daca nu atunci poti incerca lasand iesirile complet libere, adica fara sarcina si fara filtrele alea, daca asa nu se mai incalzeste oscilatiile supersonice sunt problema, daca si asa atunci... CI defect probabil.PS: Totusi tensiunea aia de alimentare la 2,6V e cam mica, nu vad ce putere poti obtine de la ea pentru casti, aminteste-ti ca acumulatorii de mobil sunt la mai bine de 3V, pariez ca un mobil bun se aude mult mai tare de unul singur decat acel amplificator alimentat la 2,6V. Ar trebui sa-i dai undeva pe la 4,5-6V ca sa obtii ceva notabil.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cam greu sa oscileze TDA2822, eu as zice ca e defect. Oricum TDA2822 suna foarte prost, daca vrei sa faci ceva frumos, foloseste un LM1877. Il gasesti pe placi de sunet antice. Eu am facut un amplificator cu LM1877 cu alimentare simetrica si performantele sunt ireprosabile. E mult prea mult pt majoritatea castilor, se recomanda folosirea responsabila a butonului de volum. :rade: Mi-a fost de ajutor in multe scopuri, cum ar fi masurarea difuzoarelor, amplificarea unui semnal de line in, etc.. :da

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.